Lär dig om vego, träning och näring

Självklart går det att träna hårt och prestera på topp även om du äter mer vego. Den här filmserien i fem avsnitt ger dig mer kunskap i vad du behöver tänka på när du tränar hårt och vill äta mer vegetabilier i kosten.

Matlagaren Gustav Johansson lagar mat och pratar vego, träning och näring ur fem olika perspektiv tillsammans med olympier, näringsfysiologen Linda Bakkman från SOK och matexperten Anna Richert från WWF.

Vegetarisk mat, hälsa och träning

Lär dig mer om hur du som tränar mycket ska tänka kring vegetarisk mat och träning. Är det hälsosamt och finns det några utmaningar? Hur stor påverkan har egentligen maten på vår planet? I det här avsnittet lagar de burgare med sötpotatispommes och pratar vegetarisk mat, hälsa och träning tillsammans med boxaren Anna Laurell Nash som varit både vegetarian och vegan under sin aktiva karriär.

Energi

Lär dig mer om hur du som tränar mycket får i dig tillräckligt med energi när du äter vego och samtidigt får ut maximalt av din prestationsförmåga. Matlagaren Gustav Johansson lagar snacks och mellanmål och pratar om hur man får i sig tillräckligt med energi med vegetabiliska råvaror utan att sätta för stora avtryck på vår planet. Med i köket finns ishockeyspelaren och Mästarnas Mästare Danijela Rundqvist.

Kolhydrater, fibrer och träningsmage

Lär dig mer om hur du som tränar mycket får i dig tillräckligt med kolhydrater när du äter vego och samtidigt får ut maximalt av din prestationsförmåga. Gustav lagar en kolhydratsmaxad och planetsmart carbonara och pratar kolhydrater, fibrer och träningsmage tillsammans med medeldistanslöparen Kalle Berglund.

Protein

Lär dig mer om hur du som tränar mycket får i dig tillräckligt med protein när du äter vego, och hur stor skillnad gör det egentligen för planeten att du väljer mer vego i vardagen. Fotbollsspelaren Nilla Fischer är på besök och pratar proteinmyten samtidigt som Gustav lagar italienska färsbullar med tomatsås .

Vitaminer, tillskott och antioxidanter

Lär dig mer om vilka vitaminer, mineraler och antioxidanter som du behöver tänka extra på när du äter vego, speciellt du som tränar mycket. Gänget lagar tacos och pratar om tillskott och planeten tillsammans med gymnasten Jonna Adlerteg.