Publicerad 1 september 2021

Olympiadagar på Bulltofta!

Den 25 och 26 augusti arrangerades två olympiadagar på Bulltofta rekreationsområde i Malmö.
Ett härligt ställe som andades motion och hälsa. Vi hade 15 olika idrotter på plats med 17 föreningar närvarande. De flesta fick plats på eller kring cirkusplatsen som är en rund gräsplan mitt i motionsområdet, perfekt formad för att kunna rama in en fin OS arena i miniformat.

Cirka 700 elever i åk 4-6 från skolor i Malmö besökte oss dessa dagar. Vi hade två dagar av ganska ihållande regn vilket gav oss lite utmaningar med hala ramper och golv men som åtgärdades med lite moppning emellanåt. Det var mest de vuxna och ledarna som reagerade på vädret. Barnen var helt fantastiska med sin positiva inställning och nyfikenhet på att prova nya sporter. Många ville ta kort på prispallen vid OS ringarna och några tjejer skulle tom redovisa arbete inom rodd och brottning dagen efter och fick då lite extra krydda då de kunde ta med kort samt info från olympierna inom dessa idrotter.

Käpphästridningen var en liten bubblare som var väldigt uppskattad med sina hopphinder och stafetter som utmanade klasserna. Många av ledarna i föreningarna både unga samt mer erfarna gjorde ett grymt jobb med att instruera, engagera och göra sin idrott intressant för barnen. De klarade även att hålla god ordning bland eleverna och inom vissa idrotter som tex karate och brottning krävs en viss disciplin för att kunna utöva övningarna på ett säkert sätt.

Vi hade totalt 4 olympier på plats under dessa dagar Jessica Lindell Vikarby alpint, Max Salminen Segling, Sofia Matsson Brottning, Frida Svensson rodd.
Det är så kul att se när exempelvis Max ställer sig vid squashen och skjuter några bollar samt coachar eleverna hur de skall göra eller visar upp sin OS guld medalj från London 2012.
”Ryktet gick att man kunde få med sig en guldmedalj hem men då fick vi förklara att det krävs lite mer än att delta på olympiadagen för att vinna ett OS guld, men känna, klämma det fick man efter att man spritat händer” säger Jessica Lindell Vikarby ansvarig från SOK på plats. Vi hade ett jättebra samarbete med Malmö Stad som hade ordnat och organiserat det mesta på plats samt RF/SISU Skåne som fått dit så många föreningar vilket behövs för dessa olympiadagar!