Publicerad 13 mars 2024

Svenska Fönster och Rockwool AB nya partners till SOK

Svenska Fönster och Rockwool AB blir partners till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och bygger det svenska laget som ska tävla under OS i Paris i sommar.
- Partnerskapen gör att vi går starkare in i en viktig vår för svensk olympisk idrott, säger SOK:s marknads- och kommunikationschef Johanna Hemming.

Två etablerade varumärken med fokus på hållbarhet och hög kvalitet. Det är Svenska Fönster och Rockwool. Nu går de båda företagen in som SOK-partners inför OS i Paris.
- Som idrottare finns inga genvägar för att uppnå framgångsrika resultat och detsamma gäller hållbart byggande, kommenterar Jonas Zacharoff, vd på Rockwool AB.

Strävan efter excellens

Svenska Fönster är nytt som varumärke, men då det bildades genom en sammanslagning av SP Fönster och Traryd Fönster, går företagets historia tillbaka till 1935. I dag är Svenska Fönster en av Sveriges ledande leverantörer av kvalitetsfönster och nu även stolt partner till Sveriges Olympiska Kommitté.

- Vi ser fram emot en spännande vår och sommar genom vårt samarbete med SOK – ett varumärke som bland annat förknippas med strävan efter excellens. Det är något som vi känner en samhörighet med, då vi bygger vår verksamhet med ständiga förbättringar inom alla områden för att kunna leverera produkter och service på högsta nivå, säger Joakim Spjuth, Marketing director hos Svenska Fönster.

Minska klimatpåverkan

Rockwool är världsledande tillverkare av stenullsisolering, ett brandsäkert och återvinningsbart material med dokumenterat lång hållbarhet. Företaget har stort fokus på att minska klimatpåverkan i byggbranschen och har bland annat skiftat till fossilfria bränslen i Norden.
- Det finns en stark sammanhållning mellan SOK:s varumärke och våra egna värderingar. Vi står för kvalitet och noggrannhet i varje detalj eftersom vi vet att det leder till mer varaktiga resultat och prestationer, säger Jonas Zacharoff, vd på Rockwool AB.

Att Svenska Fönster och Rockwool blir officiella partners till SOK och den svenska OS-truppen innebär mer än ett stöd till SOK, de svenska idrottarna och den svenska idrottsrörelsen. Det innebär också många aktiviteter och tävlingar för företagens kunder – exempelvis bygghandlare runt om i hela Sverige som säljer Svenska Fönster och Rockwools produkter.

- Vi ser fram emot en härlig idrottssommar som inte bara förenar oss och våra kunder under alla aktiviteter som väntar, utan alla svenskar som hejar fram OS-truppen, avslutar Joakim Spjuth.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper