Elliot Westlund tar silver i slalom på ungdoms-OS i Gangwon 2024. Foto: OIS.

Publicerad 25 januari 2024

Slalomsilver till Elliot

Han har redan två EM-silver med vattenskidor på fötterna. Nu har Elliot Westlund även tagit slalomsilver i världsungdoms-OS.
Medaljen var Sveriges sjunde under spelen i Sydkorea.

Elliot Westlund i slalompisten under ungdoms-OS i Gangwon 2024. Foto: OIS.

Det blev en högdramatisk slalomtävling i Gangwon på torsdagen. Svenskarna Liam Liljenborg och Elliot Westlund låg etta och tvåa efter det första åket. Westlund behöll sin position efter det andra åket, men var bara fem hundradelar bakom den segrande britten Zak Carrick-Smith.

Elliot Westlund i målfållan efter silveråket i slalom på ungdoms-OS i Gangwon 2024. Foto: SOK.

Medaljer i vattenskidor

Elliot tävlar inte bara med fruset vatten under fötterna. Han har också haft framgång i vattenskidor och vann under fjolåret två silver på Europamästerskapen för juniorer. Nu har han även säkrat en mästerskapsmedalj på snö.

- Alla dessa timmar i gymmet och alla tidiga mornar i backen har givit resultat, säger Elliot.

Liam Liljenborg ledde inför det första åket, men körde ur på våg mot en ny medalj. Silvermedaljören från kombinationen, Alexander Ax Swartz, körde ur i det första åket.

Astid körde ur - Louise fyra

Astrid Hedin låg tvåa inför det andra åket, men även hon körde ur med en ny medalj inom räckhåll. Louise Lundqvist slutade fyra och Lina Gustafsson sexa, de var drygt två sekunder bakom segrande Maja Waroschitz från Österrike.

De alpina tävlingarna under världsungdoms-OS i Gangwon avslutas under med en lagtävling i parallellslalom. Då finns ny chans till en svensk medalj.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper