Tadashi Yanai, ordförande och vd för UNIQLO:s moderbolag Fast Retailing och SOK:s sportdirektör Peter Reinebo. Foto: UNIQLO.

Publicerad 31 mars 2023

SOK förlänger med UNIQLO

SOK förlänger avtalet med klädtillverkaren UNIQLO över OS i Milano/Cortina 2026. UNIQLO har varit huvudpartner och officiell klädleverantör till SOK sedan januari 2019.

UNIQLO har levererat kläder och accessoarer till sommarspelen i Tokyo 2021 och vinterspelen i Peking 2022, och kommer att fungera som officiell leverantör även under sommar-OS i Paris 2024. Det förlängda avtalet gäller till och med december 2026 och innefattar då även vinter-OS i Milano-Cortina 2026. Avtalet innefattar tävlingskläder, men även allt som behövs för det dagliga livet, resor och träning samt tillfällen som öppningsceremoni, avslutningsceremoni och medaljceremonier.

Svenska idrottare har i UNIQLO:s kläder tagit hela 27 medaljer vid sommar-OS 2021 och vinter-OS 2022.

Partnerskapet, som även innefattar Sveriges Paralympiska Kommitté, innefattar även samarbete som lyfter fram gemensamma värderingar som kvalité, innovation och hållbarhet. Till exempel finns UNIQLO:s Dream Project där svenska ungdomar inspireras av olympier att hitta just sin idrott för att ha en aktiv och hälsosam livsstil. Hittills har 42 200 barn och 600 skolor i Sverige varit en del av drömprojektet som innefattar flera av SOK:s satsningar på barn och ungdomar.

- De internationella framgångarna som svenska idrottare haft sedan partnerskapet inleddes i januari 2019 visar att vi utvecklas tillsammans. Vi är stolta över att kunna bistå svenska idrottare och ledare även under OS i Milano-Cortina 2026. Vi kommer att fortsätta samarbetet med svenska idrottare i världsklass för att tillsammans kan bygga en ljus framtid, för att utveckla framtidens LifeWear och för att försöka göra världen bättre genom UNIQLO:s Dream Project, säger Tadashi Yanai, ordförande och vd för UNIQLO:s moderbolag Fast Retailing.

- Jag är väldigt tacksam för vårt fantastiska samarbete med UNIQLO, som har bidragit de till svenska framgångar i både Tokyo och Peking. SOK och UNIQLO delar en gemensam vision att bygga en ännu ljusare framtid via kraften i kläder och idrott, med hållbarhet i fokus. Vi ser fram ett fortsatt framgångsrikt samarbete över OS i Paris 2024 och Milano-Cortina 2026, säger SOK: s generalsekreterare Åsa Edlund Jönsson.

- UNIQLO:s kläder har bidragit till Sveriges framgångar under OS i Peking, där den svenska truppens 18 medaljer var fler än vid något annat tidigare vinter-OS. Under de senaste spelen har svenska idrottare tävlat i både Japans hetta och Kinas kyla, vilket visar att det går att prestera väl i UNIQLO:s kläder i alla väder, säger Peter Reinebo, Chef de Mission för den svenska truppen i Tokyo 2021 och Peking 2020.


Partners

Huvudsponsorer, logotyper