Sara Gottfarb, SOK, Athletic Works grundare Robin och Linus Westerlund, Frida Nevalainen SOK och Magnus Eriksson, VD för Athletic Work. Foto: SOK.

Publicerad 9 mars 2023

Athletic Work blir SOK:s HR-partner

Vill du jobba med en olympier? Athletic Work blir SOK:s HR-partner och ska hjälpa olympier in i arbetslivet.

Avtalet gäller i första läget fram till 2025 och innefattar även karriärrådgivning till de som ingår i SOK:s stödprogram Topp och Talang.

- Vi vill förena arbetslivet med idrottslivet. Idrotten utvecklar en vinnarinstinkt som ger en stor fördel på arbetsmarknaden, säger Linus Westerlund, grundare Athletic Work.

SOK vill hjälpa idrottare att kombinera en satsning mot världstoppen med planering för ett framtida yrkesliv under eller efter idrottskarriären.

- Det är mycket värdefullt för oss när vi skräddarsyr stödet för aktiva i Topp och Talang att vi kan få hjälp av coacherna på Athletic Work när det gäller karriärrådgivning, säger SOK:s sportchef Carina Skoog.

- Att kunna erbjuda hjälp med planering av passande sysselsättning vid sidan om idrottskarriären eller planering av framtida yrkeskarriär kommer ge våra aktiva en mer långsiktigt hållbar idrottskarriär och så kommer de även kunna vara bättre rustade inför en yrkeskarriär när de avslutar sin idrottssatsning, säger Carina Skoog.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper