William Young Shing och Alexandra Nilsson tar silver respektive brons i skicross på ungdoms-OS i Italien 2023. Foto: SOK

Publicerad 25 januari 2023

Silver och brons i skicross

Det blev dubbla svenska medaljer i skicross vid ungdoms-OS i Italien. William Young Shing tog silver och Alexandra Nilsson brons.

William Young Shing var tvåa i finalen bakom tyske guldvinnaren Nico Offenwanger. William körde snyggt hela dagen och säkrade silvret med relativt god marginal till bronsmedaljören och hemmaåkaren Paolo Piccolo från Italien.

- Målet var ju att vinna, men jag är väldigt nöjd med en andra plats, säger William.

William Young Shing i förgrunden under kvartsfinalerna i pojkarnas skicross på ungdoms-OS i Italien. Elliot Malker i bakgrunden. Foto: EYOF2023.

Repris på semi gav silver

Svensken vann sin kvartsfinal och var tvåa i sin semi, även då bakom segrande Offenwanger:

- Det var samma sak i båda semi och final. Tysken hade lite bättre glid än mig, så jag låg efter honom hela vägen ned. Men det var en rolig bana att köra, med många chanser att köra om. I finalen såg jag skuggorna av de som jagade bakom och fick parera lite i svängarna, säger William.

Brons till Alexandra

Alexandra Nilsson tog brons bakom schweiziska segraren Chira von Moss.

- Jag är jätteglad. Det var spännande hela vägen, säger Alexandra Nilsson.

Alexandra skapade spänningen själv genom att var lite långsam i starterna under hela dagen, men var väldigt snabb på banan och svarade för mäktiga uppåkningar. Det vara samma sak i final.

- Jag var sist i starten, men jag är ganska bra på att svänga. Jag hoppade förbi hon som låg trea efter den första kurvan. Sedan var det lite tajt och bråkigt, men skönt att det höll till brons, säger Alexandra.

Det svenska laget gjorde en stark laginsats. Othilia Carlsson slutade tvåa i B-finalen och blev därmed sexa totalt. Även Elliot Malker var nära en semifinalplats, men åkte ut i kvarten.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper