Hugo Nilsson tog ytterligare ett brons på undoms-OS i Italien. Foto: SOK.

Publicerad 24 januari 2023

Ny medalj i ungdoms-OS för Hugo

Hugo Nilsson tog medalj för andra dagen i följd under Europaungdoms-OS i Italien. Längdåkaren följde upp bronset i det klassiska milloppet med att vara trea på 7,5 km i fri stil.
- Det får gärna fortsätta med en medalj om dagen, säger Hugo Nilsson.

Nilsson gick ut sist i fältet med startnummer 66 och var med i toppstriden från första stavtaget. 17-åringen från Hudiksvall åkte i kapp sin landsman Simon Nordlander (som tog silver i det klassiska milloppet) och kunde få hjälp med farthållningen av honom under slutdelen av loppet.

- Det var nog min bästa del av loppet när jag gick ikapp Simon. Då kunde jag chilla lite i hans rygg, även om jag kanske chillade lite för mycket, säger Hugo.

Nilsson var i mål 24 sekunder efter italienaren Gabriele Malti, som tog guld för andra dagen i följd. Italienskt även på silverplats via Federico Pozzi. Hugo höll undan för tyske Jacob Moch i bronskampen med drygt sex sekunders marginal.

- Jag vet att jag kan åka fort när jag vill. Jag vill ju vinna så man är ju aldrig helt nöjd, summerar Hugo medaljstarten av spelen.

Det svenska laget gjorde en stark laginsats. Jonatan Lindberg var femma, bara sex sekunder från medalj. Simon Nordlander slutade 12:a och Eddie Pettersson 13:e.

För längdkillarna väntar närmast sprint på torsdag och sedan mixstafett på fredag under fortsättningen av Europaungdoms-OS.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper