Publicerad 10 november 2021

Tretorn blir skoleverantör till OS-truppen

Tretorn älskar det nordiska klimatet och miljön, och ända sedan 1891 har företaget med sitt hantverk bidragit med kläder som presterar i världsklass. Nu blir Tretorn skoleverantör till den svenska OS-truppen.

- Vi känner oss hedrade att få hålla våra svenska olympier varma med vår sko ARCH, och har skapat en special edition till just den svenska truppen. Vår mission är att inspirera människor att vara utomhus varje dag, vilket gör att våra produkter matchar fint med vinter-OS, säger Magnus Månsson, vd Tretorn.

Den olympiska ARCH-skon, är en hybridsko, det vill säga en varmfodrad skön sko som är lika vattentät som en gummistövel. OS-skon har fått en fin mörkblå färg med diskreta kontrastdetaljer på hälsömmen där ”SWE” har broderats in ton i ton. På pulltabben syns Tre Kronor och de olympiska ringarna. Specialutgåvan kommer även att släppas i en mycket begränsad upplaga under OS så att svenska supportrar kan matcha våra olympier.

- Ett samarbete med SOK betyder mycket för oss på Tretorn och vi har tar vårt uppdrag på största allvar och ser framemot att lyfta fram vinter-OS under hela säsongen, fortsätter Magnus Månsson.

Tretorn grundades 1891 och designade redan från starten kläder anpassade för Skandinaviens tuffa väder. Ansvarsfull tillverkning har varit en del av Tretorns DNA och kärnvärden sedan starten 1891. Eco Essentials är ett sätt för Tretorn att skapa en plattform där man kontinuerligt utmanar vår samtids normer och syftar till att skapa en affärsmodell som inte bara fungerar för i dag, utan också är stark för de närmaste 130 åren och många år därefter.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper