Foto: Hestra

Publicerad 10 november 2021

Hestra – officiell samarbetspartner till
SOK

Under vinter-OS i Peking 2022 blir Hestra officiell leverantör till den svenska OS-truppen.
- Vintersport är något som ligger i Hestras DNA sedan starten 1936, så när vi blev kontaktade av SOK för ett samarbete var det en självklarhet för oss att tacka ja. Kvalitet och hållbarhet var de ledord vi fick till oss från SOK - något som alltid finns med oss i vårt arbete, säger Hestras chefsdesigner Marianne Knutsson-Hall.

Hestra har tagit fram två olika modeller till den svenska OS-truppen som täcker flera olika behov. En varmare trefingerhandske och en tunnare liner.
- Med fokus på hållbarhet valde vi att hålla ner antalet modeller
och i stället tänka ut smarta modeller som värmer både i Peking
och i de kallare delarna av bergen. Trefingerhandsken är dessutom framtagen med ett utbytbart foder då vår förhoppning är att handsken lever kvar även efter OS, förklarar Marianne Knutsson-Hall, Hestras chefsdesigner.

Två modeller

Båda modellerna går att använda var för sig eller tillsammans. En trefingerhandske har de värmande egenskaperna som en tumhandske har, men bättre fingerfärdighet. Linern kommer med touchfunktion och kan användas som den är eller som ett värmande lager under trefingerhandsken.
- Hestra sponsrar sedan flera år tillbaka både förbund och åkare inom bland annat alpint, längdskidåkning och skidskytte och att nu få värma händerna på en hel OS-trupp är något vi gör med ära, säger Emilia Svärm, marknads- och kommunikationsansvarig på Hestra.

Ledande internationellt bolag

Familjeföretaget HESTRA / Martin Magnusson & Co AB grundades 1936 i småländska Hestra. Företaget drivs av tredje och fjärde generationen Magnusson och är i dag ett av de internationellt ledande handskvarumärkena inom skidåkning, friluftsliv, mode och yrke. Design och utveckling sker på huvudkontoret i Hestra.
Tillverkning sker i egna fabriker i Ungern, Vietnam och Kina vilket medför god kontroll över produktionskedjan och en högkvalitativ slutprodukt. Årligen tillverkar Hestra drygt två miljoner par handskar och har 400 årsanställda. Företaget omsätter årligen omkring 500 MSEK. Hestra är verksamt i över 40 länder med dotterbolag i USA, Tyskland, Ungern, Norge samt Vietnam.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper