Johan Flodin är ny sport- och utvecklingschef på SOK. Foto: SOK.

Publicerad 15 oktober 2021

SOK värvar chef från Norge

Johan Flodin får rollen som sport- och utvecklingschef på Sveriges Olympiska Kommitté. Han återvänder till sitt hemland efter att ha ordnat 30 roddmedaljer åt Norge de senaste åtta åren.
- Oroligt inspirerande att börja jobba åt SOK och bidra med mina kunskaper och erfarenheter till alla våra olympiska idrotter, säger Johan Flodin.

Johan Flodin var under början av 90-talet med och vann två VM-silver åt Sverige i fyrsculler. Bästa OS-insatsen i roddbåten kom i Atlanta 1996 med en sjätteplats. Men Flodins stora idrottsgärning har kommit som ledare. Han har verkat som ansvarig för roddgymnasiet i Strömstad och var tränare åt Frida Svensson, som under karriären erövrade fyra internationella mästerskapsmedaljer med VM-guldet 2010 som toppresultat.

Flodin värvades 2013 till Norge där hans tränarskap lagt grunden för 30 internationella mästerskapsmedaljer i rodd. Hos Sveriges Olympiska Kommitté får den nu 54-årige Flodin en ny roll som sport- och utvecklingschef. Bland uppgifterna ingår att leda SOK:s resursteam med inriktning på prestationsutveckling.

- Det finns redan massor av kompetens inom SOK. Sverige har de senaste åren ett imponerade medaljutfall och varit som bäst när det gäller som mest i olympiska spel. Men för att vi ska kunna fortsätta ta medaljer på samma nivå måste vi bygga kapacitet från grunden samt fokusera på utveckling av träning och där hoppas jag kunna vara med och bidra, säger Johan Flodin.

SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo är mycket nöjd med att ha värvat hem Flodin från grannlandet i väster.

- Johan har hög kompetens och en imponerande internationell meritlista. Han ska arbeta med analys och prestationsutveckling och kommer att bli viktig för svensk olympisk idrott de kommande åren. Väldigt roligt att ha honom tillbaka i Sverige, säger Peter Reinebo.

Johan Flodin börjar arbeta på SOK under oktober månad.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper