Sara Algotsson Ostholt med Chicuelo. Foto: TT

Publicerad 1 augusti 2021

Sara Algotsson Ostholt ersätter Ludwig Svennerstål i terrängen

Svenska reservekipaget Sara Algotsson Ostholt och Chicuelo kommer att ersätta Ludwig Svennerstål och Balham Mist när terrängen avgörs på OS i fälttävlan i Tokyo tidigt söndag morgon.

Under lördagskvällen japansk tid flyttades alla fälttävlanshästar från stallarna på Equestrian Park ut till stallarna vid terrängbanan på ön Sea Forest i centrala Tokyo. Det var vid ankomsten till de nya stallarna som det upptäcktes att allt inte stod rätt till med Balham Mist.

- Han är inte helt hundra procent sig själv. Och med en så tuff terrängbana som väntar, i ett dessutom tufft klimat, kan vi inte ta några risker, säger landslagsveterinär Lisa Lidbeck.

- Jag är förstås jättebesviken, jag hade sett fram emot att gå ut i terrängen, som är Balham Mists specialitet. Men hans välfärd har självklart högsta prioritet och jag skulle aldrig chansa när det gäller hans hälsa. Jag är övertygad om att Sara kommer att gå ut och göra en kanoninsats för laget, säger Ludwig Svennerstål.

- Det har varit svårt att vara på OS och vara reserv. Som tävlingsmänniska vill jag förstås alltid vara med och tävla. Jag är jätteledsen för Ludwigs skull, men jag och Chicuelo är beredda att axla ansvaret och jag känner mig mer än redo för att ta mig an resten av tävlingen, säger Sara Algotsson Ostholt.

- Jag känner med Ludwig. Det är såklart en stor besvikelse, inte bara för hans egen del utan också för lagets eftersom bytet innebär att vi måste addera 20 extra straffpoäng till lagresultatet. Men jag är samtidigt väldigt glad över att ha ett så starkt reservekipage i Sara och Chicuelo. Saras rutin är guld värd när det gäller att kunna kliva in så här mitt i tävlingen. Jag är säker på att hon kommer att kunna leverera och hon har förberett sig för detta precis som alla andra, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper