Daniel Magnusson, Johanna Heldin och Almida de Val, curling. Marcus Grate, William Poromaa och Johan Häggström, längd. Johanna Skottheim, skidskytte och Victor Andersson samt Erik Mobärg, skicross. Samtliga tas in i Topp och Talang från och med juli 2021. Foto: TT

Publicerad 1 juli 2021

Nio nya vinteraktiva i Topp och Talang

SOK utökar stödprogrammet Topp och Talang med nio vinteridrottare.
- Vi utökar satsning och stöd till aktiva med sikte både på OS i Peking 2022 och Milano-Cortina 2026, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Tre längdherrar kommer med i Topp och Talang, William Poromaa, Marcus Grate och Johan Häggström. Den 20-årige Poromaa var nia i både skiathlon och på 15 km fritt vid VM i mars. Grate och Häggström är sprintspecialister.

I skicross utökas stödprogranmmet med Viktor Andersson och Erik Mobärg. Andersson har vunnit i världscupen under den gångna säsongen och Mobärg tog VM-brons i februari. I skidskytte tar Johanna Skottheim plats i Topp och Talang. Hon var med i ett världscupvinnande stafettlag och var som bäst femma individuellt i en jaktstart.

I curling kommer Almida de Val, Daniel Magnusson och Johanna Heldin med i Topp och Talang. Almida de Val kommer att spela mixeddubbel för Sverige under OS i Peking 2022 tillsammans med Oskar Eriksson, duon tog VM-brons i mixeddubbel under maj månad. Magnusson och Heldin finns med i OS-truppen som reserver i lag Edin och lag Hasselborg.

OS i Peking invigs den 4 februari nästa år.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper