Svenska olympier använder Apollos anläggningar för att förbereda sig inför spelen i Tokyo i sommar och vinterspelen i Peking nästa år. Foto: Apollo.

Publicerad 22 april 2021

Resan mot Peking börjar i Sivota

Sveriges olympier packar snart för OS i Tokyo i sommar och förberedelserna inför spelen i Peking 2022 är redan i full gång. Resan mot Peking inleds med träningsläger för flera idrotter på Apollos nya sportanläggning i grekiska Sivota den 17 maj.

- På Apollos fina anläggning i Sivota finns allt vi behöver för att kunna bedriva en riktigt bra Olympic Training Camp, säger Peter Reinebo, verksamhetschef för Sveriges Olympiska Kommitté.

Apollos nya anläggning i grekiska Sivota blir plats för Olympic Training Camp inför OS i Peking. Foto: Apollo.

Apollos nya anläggning i grekiska Sivota blir plats för Olympic Training Camp inför OS i Peking. Foto: Apollo.

Anläggningen på det grekiska fastlandet passar lika bra för ishockeylag som för kälkidrottare eller skidåkare som ska bedriva försäsongsträning. Flera olika idrotter kommer att genomföra ett gemensamt träningsläger i SOK:s och Apollos regi i Sivota med sikte på spelen i Peking. Vinterspelen invigs den 4 februari 2022.

Playitas inför Tokyo

Redan den 23 juli i år tänds den olympiska elden i Tokyo. På vägen dit har SOK haft stor hjälp av Apollo för att kunna bedriva smittsäkrade träningsläger under den pågående pandemin.

- Vi vet att många elitidrottare som finns med i vårt stödprogram Topp och Talang verkligen har uppskattat att komma till Apollos fantastiska anläggning Playitas på Fuerteventura. Vi ser det som en mycket viktig del av OS-truppens förberedelser inför spelen i Tokyo att ha kunnat genomföra flera träningsläger under vintern med mycket väl fungerande förutsättningar i inspirerande och trygg miljö, säger Peter Reinebo.

Läger i maj i Sivota

SOK:s partner Apollo har precis slagit upp portarna för den nya anläggningen i Sivota, men tror att den blir lika uppskattad av svenska olympier som Playitas Resort på Fuerteventura.

- Det är med stolthet som vi slår upp dörrarna till Sivota Retreat, vårt senaste tillskott i Playitas-kedjan. Vi har satsat stort på infrasportstrukturen; med nytt gym, crossfit, cykelcenter, spinning, padelbanor, tennisbanor, pool, vattensport med mera och vi kan med detta erbjuda en sportprodukt av mycket hög kvalitet. Närheten till höga berg, djupa raviner, kristallklart vatten och vägar med begränsad trafik ger stora möjligheter till förstklassig träning både inom hotellet och utanför, säger Daniel Giray, Apollos nordiska sportchef.

Olympic Camp i Sivota pågår 17-24 maj och arrangeras på Sivota Retreat – powered by Playitas. Olympic Training Camp är ett förberedande läger inför de olympiska vinterspelen i Peking, där delar av OS-truppen deltar – aktiva, tränare och SOK-personal.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper