SOK:s ordförande Mats Årjes är nominerade som kandidat till ordförande för Internationella Skidförbundet (FIS). Foto: TT.

Publicerad 23 mars 2021

SOK stödjer Mats Årjes kandidatur som ordförande i FIS

I dag meddelade Svenska Skidförbundet att de nominerar Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) ordförande Mats Årjes som ordförande i Internationella Skidförbundet (FIS). Nomineringen får stöd av SOK.
– Mats Årjes skulle vara rätt man på rätt plats. Han har vårt fulla stöd att leda såväl FIS som SOK, säger Gunilla Lindberg, svensk IOK-ledamot och generalsekreterare för SOK.

I början av juni väljer det Internationella Skidförbundet (FIS) en ny ordförande efter schweizaren Gian-Franco Kasper och i dag meddelade Svenska Skidförbundet (SSF) att de nominerar Mats Årjes till posten. Nomineringen får stöd av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och dess styrelse, där Årjes sitter som ordförande.

­– FIS är ett av de absolut tyngsta internationella vinterförbunden och de har ett bra samarbete med IOK. Mats Årjes, som har stor erfarenhet av både internationellt och nationellt arbete inom idrotten, skulle vara en tillgång både för den internationella skid- och idrottsvärlden samt för Sverige och SOK, säger Gunilla Lindberg.

Mats Årjes kommer kombinera sin roll som ordförande för SOK med rollen som ordförande för FIS om han blir vald till båda posterna. SOK har årsmöte den 20 april och Årjes står till förfogande för omval.

– Ett av SOK:s fokusområden är att arbeta för svensk närvaro inom internationell idrott. Ett ordförandeskap inom ett internationellt specialidrottsförbund är en mycket viktig position, som innebär stärkt inflytande för Sverige i idrottsvärlden. Vi ser det som mycket positivt att Mats Årjes kandiderar som ordförande för FIS och vi stöttar honom i hans kampanj, säger Peter Reinebo, SOK:s verksamhetschef.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper