Melvin Morén, silver, Kiernan Fagan, USA guld och Hunter Henderson, USA på bronsplats i freeski slopestyle på världsungdoms-OS i Lausanne. Foto: OIS

Publicerad 20 januari 2020

Melvin Morén kniper silver i slopestyle

Med iskyla satte Melvin Morén sitt bästa åk för dagen i sista omgången och tog hem silvermedaljen i freeski slopestyle på världsungdoms-OS.

Melvin Morén kvalade in i finalen som näst bästa åkare efter tjecken Matej Svancer. I finalen fick inte Melvin till det som han ville i den första omgången och när han sin grab i första hoppet under andra åket så valde han att avbryta det för att satsa allt i tredje. Inför det tredje och avgörande finalåket låg amerikanarna Kiernan Fagan och Hunter Henderson på guld- och silverplats med kvalvinnaren Svancer på bronsplats. Melvin låg på en sjätteplats med 78,33 poäng och hade pressen på sig att sätta ett perfekt åk för att ha chans på medalj.

Melvin Morén under finalen i slopestyle på världsungdoms-OS i Lausanne. Foto: OIS

Melvin höll för pressen och satte ner åket precis som han ville. Domarna gillade vad de såg och med 89,33 poäng krigade han sig in på andraplats i tävlingen. Medaljen var säkrad och med bara kvalvinnaren Svancer kvar att åka var frågan ifall det skulle bli silver eller brons. Men tjecken missade i den avslutande railsektionen och Melvins silvermedalj var ett faktum. Martin Nordqvist missade finalen med en ynka poäng under förmiddagens kval. De svenska freeskiåkarna har chans på nya medaljer i den avslutande big airtävlingen på onsdagen den 22 januari.

- Sjukt kul. Jag var inte så nervös under de första åken men inför det sista åket så var jag galet nervös.

Det här var Sveriges fjortonde medalj vid världsungdoms-OS i Lausanne och den andra medaljen i freeski eftersom Jennie-Lee Burmansson tog brons i flickornas slopestyletävling. Och det är inte en underdrift att stämningen är hög i truppen.

- Det är hur kul som helst att vara här. Man får massa nya kompisar, säger Melvin Morén.

Här följer du Lausanne 2020

Svenskarnas tävlingstider och resultat

Partners

Huvudsponsorer, logotyper