Svenska Spels vd Patrik Hofbauer. Foto: TT.

Publicerad 1 juli 2019

Svenska Spel ny huvudsponsor till SOK

Svenska Spel blir ny huvudsponsor till Sveriges Olympiska Kommitté. I dag tecknar parterna ett sjuårigt avtal värt över 100 miljoner kronor.

Peter Reinebo, verksamhetschef SOK

Peter Reinebo, verksamhetschef SOK

– Svenska Spel har under en lång tid varit en viktig partner för svensk idrott. Avtalet ger Sveriges Olympiska Kommitté och våra OS-idrottare ännu bättre förutsättningar att långsiktigt nå konkurrenskraftiga resultat, säger Peter Reinebo, verksamhetschef Sveriges Olympiska Kommitté (SOK).

Avtalet börjar gälla från och med den 1 juli i år och sträcker sig fram till den 31 december 2026 och är värt över 100 miljoner kronor. Samarbetet innebär bland annat en riktad satsning på SOK:s Topp och Talangprogram och ett speciellt Svenska Spel Team. I teamet kommer särskilt utvalda idrottare från flera olika idrotter att ingå.

– Som landets största idrottsponsor känns det spännande att inleda ett samarbete med SOK och våra OS-idrottare. Vi vill vara med och bidra till att svenska olympier blir ännu mer framgångsrika och vi kommer göra allt för att stötta med bästa tänkbara förutsättningar, säger Patrik Hofbauer, Svenska Spels vd och koncernchef.

SOK är ansvariga för de olympiska frågorna i Sverige och har som huvuduppgift att förbereda och leda det svenska deltagandet i OS med sikte på konkurrenskraftiga OS-trupper. SOK verkar också för att skapa fler goda förebilder för unga och samtidigt inspirera fler att utvecklas inom idrott, skapa möjligheter att utvecklas oavsett bakgrund, kön och ekonomi samt att sprida de olympiska värderingarna om vänskap respekt och strävan efter utveckling.

– Vi hoppas att samarbetet kan inspirera fler barn och unga att komma i rörelse, det är en fråga vi brinner starkt för. SOK:s sätt att jobba med inkludering och utveckling av idrotten för att inspirera fler unga att hitta sin idrott går i linje med hur Svenska Spel ser på idrott. Vi vill att den ska vara öppen, inkluderande och jämlik, säger Patrik Hofbauer.

Se livesändning från Visby

Med start klockan 9.15 kommer Peter Reinebo från SOK och Patrik Hofbauer från Svenska Spel, med flera, att diskutera i samband med Svenska Spels seminarium i Almedalen. Klicka på länken Länk till annan webbplats. för att följa diskussionen - hur ska Sverige slå medaljrekord i kommande olympiska spel?

Partners

Huvudsponsorer, logotyper