Agnes Alexiusson under åttondelsfinalen vid Europeiska Spelen i Minsk 2019 där hon tar bronsmedalj. Foto: Bildbyrån

Publicerad 28 juni 2019

Brons till Agnes Alexiusson - medalj klar i bordtennis

Agnes Alexiusson tog brons vid Europeiska Spelen i boxningens 60-kilosklass. Alexiusson föll i semifinalen mot den regerande världsmästaren Kellie Harrington, Irland, med 5-0. Det är svenska truppens femte medalj i Minsk - och Sveriges sjätte medalj säkrades också.

Kellie Harrington bedömdes som vinnare av de båda första ronderna av samtliga domare. Agnes Alexiusson kom tillbaka och vann den sista ronden, men förlorade ändå matchen med 5-0. Kellie Harrington är regerande världsmästarinna i viktklassen och har även ett VM-silver från 2016.

- Jag är glad över att ha vunnit ett brons men ändå besviken. Jag ville så gärna komma till final, säger Agnes Alexiusson efter matchen.

Kristian Karlsson och Jon Persson i semifinalen mot Danmark. Foto: Bildbyrån

Kristian Karlsson och Jon Persson i semifinalen mot Danmark. Foto: Bildbyrån

Medalj klar i bordtennis

Några timmar efter Alexuissons brons så säkrade Sverige en sjätte medalj i Europeiska Spelen, då bordtenniskillarna är i lagfinal efter seger med 3-1 i matcher mot Danmark. Kristian Karlsson och Jon Persson inledde med seger i raka set i dubbeln mot Anders Lind/Tobias Rasmussen, men Mattias Falck föll sedan med 1-3 mot Jonathan Groth. Kristian Karlsson återtog kommandot genom säker 3-0-seger mot Rasmussen och Falck avgjorde med 3-1 i set mot Lind.

Sverige möter nu Tyskland i lördagens final, start kl 19.00 (svensk tid).

Alex Bjurberg Kessidis i kvartsfinal mot Aleksandr Tjekhirkin, Ryssland. Europeiska Spelen Minsk 2019. Foto: Bildbyrån.

Chans på bronsmatcher i brottning

Alex Bjurberg Kessidis tog sig till kvartsfinal i 77-kilosklassen genom att besegra Gela Bolkvadze, Georgien, med 3-1. I kvarten tog det däremot tvärstopp mot ryssen Aleksandr Tjekhirkin, Ryssland, 0-6. Ryssen ångade dock på i högsta fart ända till finalen vilket gör att Bjurberg Kessidis får återkvala i morgon med chans att nå bronsmatcherna. I återkvalet får han möta Daniel Aleksandrov från Bulgarien.

I 60 kg blev det stopp direkt för Ardit Fazljija med 0-9 mot Erik Torba, Ungern. Men även Torba tog sig till final och öppnade därmed återkvalsdörren för Ardit som nu möter rumänen Razvan Arnaut. Återkvalen startar klockan 10 i morgon förmiddag.

Felix Burestedt under kvartsfinalen mot estländare Raul Must vid Europeiska Spelen i Minsk 2019. Foto: Bildbyrån.

Det blev ingen ny medalj för Stefan Nilsson i skeet. Tillsammans med Victoria Larsson missade duon final i mixedtävlingen. Svenskarna fick 134 träff och slutade på 14:e plats. Det krävdes 139 för att nå final.

Badmintonspelaren Felix Burestedt föll i kvartsfinal i herrsingel. Felix tog första set mot estländaren Raul Must med 21-16 men föll sedan med 12-21, 12-21.

FAKTA/Svenska medaljer i Europeiska Spelen i Minsk

GULD: Tommy Macias (judo, 73 kg), Stefan Nilsson (skeet), Sofia Mattsson (brottning, 53 kg).
BRONS: Anna Bernholm (judo, 70 kg), Agnes Alexuisson (boxning, 60 kg).

Partners

Huvudsponsorer, logotyper