Måns Hedberg. Foto: TT

Publicerad 17 februari 2018

Hjärnskakning hindrar Hedberg att starta i big air

Under slopestyle-kvalet den 10:e februari ådrog Måns Hedberg sig en hjärnskakning som nu hindrar honom från att starta i snowboardåkarnas OS-tävling i big air.

Hedberg fick motvind i det sista hoppet i kvaltävlingen, landade kort och studsade utför i landningen, varpå han ådrog sig en hjärnskakning.

Det har varit tidspress för Hedberg att bli symptomfri, vilket varit en förutsättning för att det ska vara säkert att starta i big air. Tiden har nu visat sig inte räcka till och således blir Niklas Mattsson ensam svensk till start i onsdagens kval, inför vilken träningen redan är i full gång.

- Det stod tidigt klart att Måns hade drabbats av en hjärnskakning. Det är en skada vi ser allvarligt på och hanterar med största noggrannhet. Vi har följt upp skadan som vi alltid gör med upprepade tester av både fysiska och kognitiva funktioner. Testerna har tyvärr inte givit mig de besked jag hoppats på, vilket innebär att Måns inte kan få medicinskt klartecken för tävlingsstart, säger SOK:s läkare Jakob Swanberg.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper