Foto: Apollo

Publicerad 11 november 2015

OS-laget samlas på Playitas

SOK samlar OS-aktuella aktiva och ledare till en veckolång uppladdningscamp. Det sker på Apollos träningsanläggning Playitas på Fuerteventura. På plats finns över 280 aktiva, ledare och förbund som tillsammans representerar 21 idrotter.

Inför OS i Rio 2016 laddar potentiella OS-aktiva och ledare samt SOK traditionsenligt tillsammans under några intensiva dagar på Olympic Camp med information, lagbyggande aktiviteter och andra praktiska moment för att förbereda OS-truppen på bästa sätt.

- Olympic Camp 2015 genomförs inför Rio delvis i ny tappning. Att tillsammans förbereda och bygga OS-truppen för bra prestationer i Rio är en viktig del i uppladdningen. Förutom att OS-truppen denna gång har Olympic Camp under en hel vecka, 16-23 november, så har vi också den stora förmånen att kunna använda vår samarbetspartner Apollos fina träningsanläggning Playitas på Fuerteventura, Kanarieöarna, säger Peter Reinebo, truppchef för den svenska OS-truppen.

OS-truppens olika lagdelar kommer att få bra träningsmöjligheter varje dag och dessutom tid att hinna med möten med resurspersoner samt media, partners och andra inbjudna gäster.

Apollo är sedan 2013 officiell olympisk leverantör av träningsläger och camps till SOK. Många av Sveriges landslag har redan använt sig av Playitas unika träningsmöjligheter för att vässa formen inför en kommande säsong.

- Vi är mycket stolta över samarbetet mellan SOK och Apollo. Att SOK väljer att förlägga sina tränings-och uppladdningsläger inför OS i Rio på Playitas är ett kvitto på den höga standard vi eftersträvar, säger Peter Browall, Sverigechef för Apollo.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper