Olympisk Offensiv

Olympisk Offensiv är ett stort och samlande projekt för att skapa förutsättningar för olympiska framgångar på längre sikt. En viktig del av Olympisk Offensiv är en satsning på unga lovande idrottare som på sikt kan ta plats i SOK:s stödprogram Topp och Talang.

Projektet initierades sommaren 2019 för att stötta utvecklingen av talanger med sikte på vinterspelen 2026 och 2030. Ett uttalat mål med Olympisk Offensiv är att få fler unga att ta större steg till full satsning i sin idrott med sikte på världstopp.

I juni 2020 presenterades en första våg i form av specialsatsningar på talanger inom skridsko, curling och skidskytte. Projektet utökades med sex nya namn inom backhoppning, rodel och skeleton under oktober 2020. Ytterligare vintergrenar har tillkommit, som exempelvis ishockey. Wolfgang Pichler har en viktig roll som talangutvecklare och stödperson till tränare för vintergrenarna inom Olympisk Offensiv.

Under 2022 har även sommargrenarna tagits plats i Olympisk Offensiv, exempelvis friidrott, simning, brottning och judo. Här är siktet inställt mot spelen 2028 och 2032. Dessutom ingår tränarutbildningar för både vinter- och sommaridrotter i Olympisk Offensiv, liksom SOK:s satsning på kvinnliga tränare. Det tredje benet i Olympisk Offensiv gäller forskning och utveckling.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper