Förbundskaptener och ledare planerar för OS i Paris. Foto: SOK

Publicerad 31 mars 2023

Samling i Sigtuna för planering för Paris

Med drygt 480 dagar kvar till OS i Paris så samlade SOK förbundskaptener och ledare i sommaridrottarna i Sigtuna.

- Bra dagar med fokus på förberedelserna inför OS i Paris nästa år, säger SOK:s sportdirektör Peter Reinebo, som kommer att vara Chef de Mission för den svenska truppen.

Innan OS invigs den 26 juli 2024 ska en rad förberedelser göras. Under dagarna i Sigtuna låg fokus på vad som bör göras på väg fram emot spelen. Några nyckeldatum finns redan.

  • Stora delar av den svenska bruttotruppen samlas på Apollos anläggning Playitas den 17-24 november i år. Då kommer även de första svenska idrottarna att tas ut till OS i Paris.
  • I mitten av juli 2024 öppnar SOK det stora förlägret på hemmaplan i Eskilstuna där de flesta idrottarna kommer att ha slutförberedelser inför sommar-OS.

Första tävlingsdagen i Paris är den 24 juli och invigningen hålls den 26 juli.

Optimera förberedelser

Under de två dagarna i Sigtuna diskuterades vad som funkat bra och mindre bra i tidigare spel, och särskilt fokus låg på hur man optimerar slutförberedelserna inom respektive idrott.

- Vi ligger bra till i förberedelserna och vi tror att god planering är en konkurrensfördel för den svenska truppen, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Utvecklande ledarskap

Det fanns också ett gäng som tillbringade stora delar av veckan i Sigtunastiftelsens lokaler.

- Vi hade även 15 förbundskapten som gått en kurs i utvecklande ledarskap. Det har varit ett mycket lyckat erfarenhetsutbyte, säger SOK:s beteendevetare Olle Anfelt.

Kursen görs i samarbete med Nationella insatsstyrkan.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper