Astrid Karlstedt, Greta Seldahl, Anton Modigs och Viktor Vestman i det svenska stafettlaget i skidskytte på ungdoms-OS i Italien. Foto: SOK.

Publicerad 28 januari 2023

Sista dagen av ungdoms-OS i mål

Sverige avslutade den sista dagen av Europaundoms-OS i Italien med att bli nia i skidskyttestafett och tia i super-G.

I skidskyttets mixedstafett körde Astrid Karlstedt, Greta Seldahl, Anton Modigs och Viktor Vestman för blågult. Anton briljerade på vallen och var snabbast av alla i det momentet på sin sträcka. Astrid, Greta och Viktor var alla topp-10 i spåret när det gäller åktider. Kvartetten behövde en straffrunda och tolv extraskott för att ta sig över mållinjen på nionde plats i stafetten över 4x6 kilometer. Sverige var 4,24 minuter efter segrande Frankrike.

Sara tia i super-G

I flickornas super-G körde Sara Kongsholm in topp-10 trots ett högt startnummer (59). Svenskan slutade tia, men vara bara sju tiondelar ifrån en medalj. Guldet till Laura Huber från Schweiz, som var 1,37 före Sara. Louise Lundquist blev 30:e och Malva Helm slutade 42:a. Moa Landström, som tog medalj i både slalom och storslalom, körde ur.

William plats 14

I killarnas super-G blev William Karlsson bäste svensk på plats 14. Han var exakt en sekund efter den segrande ungraren Atilla Banyai. Gustav Wissting slutade 27:a, Philip Jonsson 36:a och Filip Aronsson Elfman 42:a.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper