Astrid Linder lägger en sten i det svenska curlinglaget på Friuli Venezia Giulia 2023. Foto: EYOF2023.

Publicerad 25 januari 2023

Storseger mot Bosnien och drama mot Danmark

Det svenska curlinglaget tog tredje och fjärde segern i följd under ungdoms-OS efter vinster mot Bosnien-Hercegovina samt Danmark.

Det svenska laget med Astrid Linder, Ivan Almeling, Matilda Lindberg och Vilmer Nygren fick en smakstart med fem poäng i den första omgången.

Svenskarna kunde sedan bevaka den stora ledningen. När skippern Vilmer Nyberg placerade en perfekt sista sten för ännu en fempoängare i den sjunde omgången gick Sverige upp till 13-2 och Bosnien gav upp matchen.

Det blev betydligt jämnare i eftermiddagens match mot Danmark. Svenskarna ledde med 8-4, men Danmark kunde kvittera till 8-8 och tvinga fram en extraomgång. Där kunde Sverige utnyttja sista sten och vann det viktiga mötet med 9-8.

Lettland är gruppens enda obesegrade lag och Sverige avslutar gruppspelet med match mot just Lettland på torsdag morgon kl 9.30. Beroende på andra resultat kan det behövs seger mot Lettland för att få spela om medaljerna.

Mira sexa i längd

Mira Göransson blev bästa svenska i flickornas längdtävling över 5 kilometer i fri stil. Göransson, som häromdagen tog guld på 7,5 km i klassisk stil, var sexa i onsdagens halvmilslopp. Mira vara bara 8,9 sekunder från medalj. Segrade gjorde Margot Tirloy från Frankrike.

Samtliga svenskor var bland de 20 främsta. Moa Lindgren blev 13:e, Minna Mikaelsson 17:e och Maja Axelsson 19:e.

I mixedsstafetten i den nya grenen skimo (skidalpinism) slutade det svenska laget med Elsa Hedin och Max Österberg på 22:a plats efter att ha blivit tia i B-finalen.

Konståkningen är i gång

Nina Fredriksson åkte ut som andra åkare i flickornas kortprogram när konståkningens tävlingar startade. Nina gjorde ett mycket fint program med fin presentation där hon klarade trippel ögel och dubbel axel men hade tyvärr en miss i kombinationen med trippel lots. Ninas poäng blev 42,25 för det korta programmet. De flesta åkarna har fortfarande inte har åkt. På fredag åker flickorna det fria programmet.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper