Det svenska curlinglaget med Vilmer Nygren, Astrid Linder, Matilda Lindberg och Ivan Almeling. Foto: EOC.

Publicerad 23 januari 2023

Curlingturneringen igång i Italien

Det svenska curlinglaget föll med 4-6 mot Norge i första matchen av ungdoms-OS. Laget tog snabb revansch i den andra matchen genom att utklassa Slovenien med 10-1.

Det svenska laget med Astrid Linder, Matilda Lindberg, Ivan Almeling och Vilmer Nygren tog greppet om matchen mot Norge också och ledde ett tag med 4-2. Inför den sista omgången hade Norge vänt och ledde med 5-4, men Sverige hade fördel av sista sten i den åttonde och sista omgången. Tyvärr gled den röda svenska stenen förbi den gula norska, så Norge vann med 6-4.

Mot Slovenien senare under måndagen hade det svenska laget hittat spelet och ledde med hela 7-0 efter tre spelade omgångar. Slovenien gav upp matchen i underläge 1-10 i den sjätte omgången.

Närmast väntar match mot Turkiet under tisdagen.

Ett hopp för backhoppen

I backhoppning blev det bara ett hopp för Tobias Fröier och Rickard Nyström. Tobias var bara två poäng ifrån att för göra det andra hoppet. Nu blev han 32:a och Rickard 41:a. Österrikes Stephan Embacher segrade.

Heatfemma i short track

I short track slutade Vincent Johansson på femte plats i sitt försöksheat på 500 meter och blev 28:a totalt. Guldet till Linards Reineis Laizans från Lettland.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper