Fysio Cecilia Kalla, tränare Jacob Jansson och short trackåkaren Vincent Johansson efter tävlingarna på 1500 m vid ungdoms-OS i Friuli Venezia Giulia. Foto: SOK

Publicerad 22 januari 2023

Svenskarna är i gång på ungdoms-OS

Vincent Johansson blev första svensk att tävla när tävlingarna på ungdoms-OS i Italien drog i gång under söndagen.

Vincent Johansson kom femma i den första kvartsfinalen på 1500 m short track efter ett struligt lopp där den ena skenan var lös. Han hade tuffast möjliga förutsättningar för dagens lopp eftersom bagaget med skridskor och hjälm inte kommit fram. Det blev att köra på reservskenor och en lånad hjälm från norska laget. Vincent lägger en stor dos utrustningsstrul till erfarenhetsbanken och laddar om till de kommande loppen på 500 m och 1000 m som körs i morgon och på tisdag.

– Han gillade läget och gjorde vad han kunde efter förutsättningarna. Vincents starkaste distanser är kvar så vi hoppas att hans skridskor dyker upp under dagen, säger tränaren Jacob Jansson.

Frans Nederberg och Ludvig Söderman inför big airkvalet. Foto: SOK.

Freeskikillarna nära final

Ludvig Söderman hade big airfinalen inom räckhåll efter första hoppet i kvalet men fick inte ner andra åket helt hundra och slutade på elfte plats och första reserv till morgondagens final. Frans Nederman satte ner sitt andra efter ett misslyckat första hopp men hamnade också utanför finalen på en trettonde plats. Kvalet vanns av fransosen Brocart Alegre som smällde till med kvalets högsta poäng i andra hoppet efter att ha krashat sitt första.

 

Alla svenska resultat och tider

Partners

Huvudsponsorer, logotyper