Olympiadagarna slog upp portarna inne i Idrottshuset i Enköping i november 2022. Foto: SOK.

Publicerad 7 november 2022

Olympiadagarna under höstlovet

Höstlovet i Enköping förgylldes av Olympiadagarna. Drygt 1 100 barn fick försöka hitta sin idrott.

– Väldigt lyckade dagar med glada miner och mycket spring i benen hos barnen på plats, säger SOK:s projektledare Nathalie Larsson.

Idrottshall full med barn som provar på idrott.

Båstad Judoklubb till vänster var en av klubbarna som erbjöd barnen att testa judo i Enköpings Idrottshuset under Olympiadagarna. Foto: SOK.

Det var full fart i och kring Idrottshuset i Enköping den 2 och 3 november. Då fanns Olympiadagarna på plats för att locka barn till rörelse. Olympier som Nathalie Larsson (skytte), Jonna Adlerteg (gymnastik), Joakim Dvärby (judo), Mia Hermansson (judo), Alexandra Edebo (skicross), Jessica Lindell Vikarby (alpint), Danijela Rundqvist (ishockey) och Frida Svensson (rodd) fanns på plats för att ta hand om barnen. I en olympisk hörna kunde barnen få ställa frågor till olympierna och samla autografer.

Tre tjejer med blåa och gula tröjor som står framför de olympiska ringarna.

Olympierna Alexandra Edebo, Frida Svensson och Jonna Adlerteg i Idrottshuset i Enköping under Olympiadagarna. Foto: SOK.

Med hjälp av 14 lokala idrottsföreningar kunde barnen få testa idrotter som judo, brottning, aikido, handboll, fotboll, basket, softboll/baseboll, karate, simidrott, klättring, dragkamp, skateboard, tennis och dart.

Lilla Olympialoppet löptes tre gånger om dagen och de som klarade den snitslade banan på 700 meter belönades med en fin Olympialoppetmedalj.

– Ett väldigt uppskattat moment bland besökarna, säger projektledaren Nathalie Larsson, som kunde summera två väldigt lyckade dagar.

– Vi hade ett strålande samarbete med RF/Sisu och Fritidsbanken. På plats fanns även ukrainska flyktingar som ska slussas in i den svenska idrottsvärlden, säger Nathalie Larsson.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper