Hållbarhetsworkshop med Vego i världsklass
SOK och WWF bjöd in kollegor från idrottsvärlden för att kompetensutveckla inom hållbar mat och dela med sig av lärdomarna från det gemensamma projektet Vego i världsklass som går i mål vid årskiftet.
20-talet deltagare från RF, Gen-pep, GIH, Konsumentföreningen, Svenska Parasportförbundet och flera olympiska specialförbund bjöds på en härlig växtbaserad lunch och diskuterade projektets lärdomar samt utvärderade vad som kan implementeras den egna verkligheten.
Det blev ett forum för att nätverka med branschkollegor och deltagarna fick med sig värdefullt material samt idéer och kontakter till hållbarhetsarbetet i sitt förbund eller sin organisation. Många blev överraskade över allt material som utvecklats inom ramen för projektet och som finns att tillgå.
Under fem års tid har WWF och Sveriges Olympiska Kommitté gjort Vego i världsklass Länk till annan webbplats. och SOK:s projektledare och näringsfysiolog Linda Bakkman sammanfattar projektet med stolthet.
– Vi har bidragit till att normutmana köttet i målgrupper där det gröna proteinskiftet tidigare haft svårt att få genomslag. Vi har gjort det med kunskap, inspiration och fantastiska förebilder i form av olympiska idrottare. Vi tror på ringar på vattnet. Att vi kan lära av varandra och att samarbeta kring komplexa frågor för nya lösningar och målgrupper där idrottsrörelsen är med och tar samhällsansvar.
FAKTA/ Vego i världsklass
Projektet Vego i världsklass drivs gemensamt av WWF och Sveriges Olympiska Kommitté. Syftet är att öka kunskaperna kring vegetarisk mat och träning och ta fram hållbar, näringsberäknad vegetarisk mat för högpresterande idrottare. Genom det visar organisationerna att det är möjligt för fler att ställa om utan att kompromissa med hälsa eller prestation.
Beställ boken
Beställ boken Vego i värlsklass via exempelvis:
Bokus Länk till annan webbplats.
Adlibris Länk till annan webbplats.