Fullt ös när barnen gav sig ut på Lilla Olympialoppet under Olympiadagarna i Stockholm. Foto: Henrik Kindgren, SOK.

Publicerad 12 september 2022

Olympiadagen spred glädje i Stockholm

4000 barn deltog på Olympiadagarna på Stockholm Stadion under två dagar i mitten av september. Tillsammans med flera olympier fick nyfikna barn från skolor och allmänhet möjlighet att testa på verksamheten hos Stockholms idrottsföreningar.

Barnen som kommit till Olympiadagarna på Stockholm Stadion fick chans att möta flera svenska OS-medaljörer som diskuskastaren Simon Pettersson, seglaren Fredrik Bergström och curlingspelaren Christoffer Sundgren. Även tidigare OS-hjältar som Danijela Rundqvist och Frida Nevalainen, ishockey, Jessica Lindell-Vikarby, alpint och Tord Wiksten, skidskytte var med och idrottade med barnen.

Olympierna Christoffer Sundgren, Frida Nevalainen, Tord Wiksten, Danijela Rundqvist, Fredrik Bergström, Jessica Lindell Vikarby och Simon Pettersson fanns på plats under Olympiadagarna. Foto: Henrik Kindgren, SOK.

– Det är roligt om man kan vara med och motivera någon eller få någon att vilja satsa på idrott. Det är en dröm i sig egentligen, att få karriären att betyda något för någon annan, säger Simon Pettersson.

Under fredagen var cirka 1 200 skolbarn från skolor i närområdet inbjudna i samarbete med Skolidrottsförbundet och Djurgårdens skol IF. På lördagen var Olympiadagens idrottstationer öppna för allmänheten vilket lockade omkring 2 800 deltagare. Förutom tolv idrotter inne på Stadion kunde barnen också springa Lilla Olympialoppet i Lill-Jansskogen och få ta emot en ärofylld medalj.

Stolta barn som genomfört Lilla Olympialoppet under Olympiadagarna i Stockholm. Foto: Henrik Kindgren, SOK.

Det är elfte året i rad som Sveriges Olympiska Kommitté arrangerar Olympiadagar som syftar till att ge barn chansen att hitta en idrott som passar dem. I våras genomfördes Olympiadagarna i Lidköping och Malmö och i november genomförs årets sista dagar i Enköping.

Tolv idrotter kunde deltagarna prova på under Olympiadagarna på Stockholm Stadion, däribland tennis och basket. Foto: Henrik Kindgren, SOK.

FAKTA/ Olympiadagen i Stockholm

Partners

Huvudsponsorer, logotyper