Deltagarna på den första upplagan av SkiStar Olympic Youth Camp i Sälen. Foto: Skistar.

Publicerad 6 juli 2022

Succé för Olympic

Youth Camp

SOK:s och SkiStars Olympic Youth Camp lockade 58 barn i åldrarna 11-14 år till Sälen under några magiska dagarna i slutet av juni.
- Det här var det roligaste jag gjort i hela mitt liv, sade ett av barnen.

Dubble olympiemästaren Nils van der Poel var på plats och invigde campet samt tränade en dag med deltagarna på Skistar Olympic Youth Camp i Sälen. Till höger, campets Activity Plaza. Foto: Skistar.

Dubble OS-medaljören i skidsko, Nils van der Poel, är ambassadör för SkiStar Olympic Youth Camp och medverkade i den OS-inspirerade invigningen samt de första dagarnas aktiviteter. Dagarna och kvällarna ägnades åt allt från klättring och äventyr på fjället till bowling och disco. Särskilt fokus fanns på hållbart idrottande, som mental hälsa och allsidig träning.

Olympierna Alexandra Edebo och Jesper Tjäder peppade deltagarna under Skistars Olympic Youth Camp:s olympiska temadag. Foto: Skistar.

Olympisk dag

Olympierna Jesper Tjäder (freeski) och Alexander Edebo (skicross) tog hand om ungdomarna under en särskild olympisk dag.

Deltagarna representerade många olika idrotter så som friidrott, simhopp, judo, fotboll, tennis, ridsport, mtb, alpint, ishockey, längdskidor, karate, gymnastik, orientering, snowboard och freeski. Nu var det rörelseglädje och snurriga övningar som fanns på schemat när Jesper Tjäder och Alexander Edebo var mentorer.

- Håll på med många olika idrotter – så du kan hitta det du tycker är roligast, sade Jesper Tjäder.

- Ta hand om kroppen och ha kul, summerade Alexandra Edebo.

En av de många olika stationerna under Skistars Olympic Youth Camp i Sälen. Foto: Skistar.

SkiStar arrangör

Barnen har öst lovord över dagarna i en utvärderingsenkät. Några av omdömena var att ”alla dagar har varit några av de bästa i mitt liv” samt ”jag har utvecklats mycket, fått många nya vänner från överallt i Sverige och blivit mentalt starkare”.

Det var första gången som SkiStar arrangerade Olympic Youth Camp i samarbete med SOK.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper