Frankrikes ambassadör i Stockholm, Etienne de Gonneville, på besök på Olympiastadion för möte med SOK:s ordförande Mats Årjes, generalsekreterare Gunilla Lindberg och verksamhetschef Peter Reinebo. Foto: SOK:

Publicerad 4 maj 2022

Franskt besök inför OS 2024

Förberedelserna inför OS i Paris 2024 har inletts. Under förra veckan var Frankrikes ambassadör i Stockholm, Etienne de Gonneville, på besök på Olympiastadion för möte med SOK:s ordförande Mats Årjes, generalsekreterare Gunilla Lindberg och verksamhetschef Peter Reinebo.

Frankrike är ordförandeland inom EU just nu och ser spelen i Paris 2024 som ett tillfälle att sätta ljus på viktiga frågor, däribland att lyfta de olympiska värderingarna. OS i Paris 2024 siktar på att bli det första klimatneutrala olympiska spelet. De vill särskilt bidra till en hållbar utveckling och internationell solidaritet genom idrott.

- Vi hade ett bra erfarenhetsutbyte och vi kommer att samarbeta med både franska officiella representanter och ideella organisationer under förberedelserna inför Paris 2024, berättar SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Etienne de Gonneville har varit Frankrikes ambassadör i Sverige sedan september 2020.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper