Det svenska stafettlaget som tog brons i Peking 2022, Maja Dahlqvist, Frida Karlsson, Jonna Sundling och Ebba Andersson. Foto: TT

Publicerad 12 februari 2022

Brons i damernas längdstafett

Sveriges lag med Maja Dahlqvist, Ebba Andersson, Frida Karlsson och Jonna Sundling tar ett riktigt rysarbrons i damstafetten. Jonna Sundling hämtar upp Sverige från en femteplats och vinner en spurt om bronset mot Finlands Parmakoski.

Sverige växlar som femma, fyra, femma på de tre första sträckorna och Jonna Sundling har dryga 20 sekunder upp till Finland och Norge när hon ger sig ut på fjärdestreckan. Tyskland har ledningen före Ryssland. Med ett makalöst tempo har Jonna Sundling kört ikapp Finland och Norge redan efter första kilometern. När de kör in mot Stadion har Sverige och Finland fått en lucka till Norge men har också knappat in ordentligt på Tyskland. Avståndet till Tyskland är dock för stort och det blir en rysarspurt på mållinjen om bronset, som Jonna Sundling vinner. Finland blir fyra och Norge slutar femma utanför medaljerna.

Det är Sveriges tionde medalj i Peking.

Resultat, längdskidor damer 4x5 km stafett

1) ROK (Julia Stupak, Natalja Neprjajeva, Tatiana Sorina, Veronika Stepanova) 53.41,0
2) Tyskland (Katherine Sauerbrey, Katharina Hennig, Victoria Carl, Sofie Krehl) +18,2
3) Sverige (Maja Dahlqvist Länk till annan webbplats., Ebba Andersson Länk till annan webbplats., Frida Karlsson Länk till annan webbplats., Jonna Sundling Länk till annan webbplats.) +20,7.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper