Nils van der Poel kvalade in till OS i Peking under helgens världscuptävling på 10 000 meter under världscupen i norska Stavanger. Foto: TT.

Publicerad 21 november 2021

Nils van der Poel klar för OS i Peking

Seger i världscupen på banrekordet 12.38,92. Nils van der Poel grejade sin OS-biljett på 10 000 meter på ett magnifikt sätt.

Världscuptävlingen i norska Stavanger var den enda tävlingen där det direkt gick att ordna en kvotplats för att få tävla på 10 000 meter under OS i Peking i februari. Nils van der Poel tog vara på den möljligheten på bästa sätt.

Den svenska skridskovärldsmästaren klev runt de 25 varven på isovalen i Stavanger på ett imponerande sätt. Tiden 12.38,92 var banrekord med drygt tolv sekunder och segermarginalen till tvåan Jorrit Bergsma från Nederländerna var drygt 17 sekunder.

I och med segern är Nils van der Poel också klar att få tävla i OS i Peking. För att ordna en direktplats till spelen i Kina var van der Poel tvungen att vara bland de fyra främsta.

- Väldigt starkt 10 000-meterslopp i Stavanger av Nils. En övertygande seger och SOK välkomnar nu honom formellt in i OS-truppen till Peking, säger Peter Reinebo, chef för den svenska truppen till OS i Peking 2022.

Spelen i Kina invigs den 4 februari nästa år.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper