Damkronorna är inkvalade till OS i Peking efter segrar i kvalturneringen i Luleå mot Slovakien, Sydkorea och Frankrike. Foto: TT.

Publicerad 14 november 2021

Damkronorna kvalade in till OS

Damkronorna är klara för vinter-OS i Peking efter seger i OS-kvalet mot Frankrike.

Det svenska laget slog Frankrike i den avgörande kvalmatchen med 3-2 (1-0, 1-1, 1-1). Tidigare i kvalturneringen har det blivit segrar mot Slovakien med 3-0 och mot Sydkorea med 15-0.

- Grattis till Damkronorna för vinst i OS-kvalet och till plats i OS-truppen till Peking 2022! Nu ser vi fram emot att laget får bra förberedelser tillsammans med sikte på ett bra resultat i Peking, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Den olympiska ishockeyturneringen för damer inleds i Peking den 3 februari. Sverige tar nu plats i grupp B tillsammans med Japan, Kina, Danmark och Tjeckien. Damkronorna inleder med match mot Japan den 3 februari, sedan väntar möten med Tjeckien (5 feb), Kina (7 feb) och Danmark (8 feb). De tre främsta lagen i grupp B når kvartsfinal.

I grupp A spelar Kanada, USA, Finland, Schweiz och ROC (Rysslands Olympiska Kommitté) och från den gruppen går samtliga fem lag till kvartsfinalerna som spelas 11-12 februari. Semifinaler speals den 14 februari. Bronsmatchen avgörs den 16 februari och finalen spelas den 17 februari.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper