Var med i OS i skolans maskottävling och tävla om ett besök av olympiern Lotta Schelin. Foto: TT

Publicerad 26 augusti 2021

Ha ett eget OS i skolan

Använd OS i skolans färdiga temadagsplaneringar, låt eleverna uppleva ett eget OS och vinn ett besök av OS i skolans ambassadör Lotta Schelin.

OS i skolans sidor finns färdiga planeringar för både heldagar och halvdagar. En heldag kan till exempel innehålla teoretiska lektioner på förmiddagen och fysiska aktiviteter efter lunch.

Den olympiska rörelsen strävar efter att utvecklas, att visa respekt och vänskap över gränser genom idrott och rörelseglädje. De olympiska spelen har en gedigen och engagerande historia och har arrangerats i 23 länder på fyra kontinenter. Så det finns gott om basmaterial för uppgifter inom alla skolans ämnesområden för hungriga och nyfikna elever och lärare.

Vinn ett besök av Lotta Schelin

OS-silvermedaljören i fotboll från Rio 2016, Lotta Schelin, är ambassadör för OS i skolan. Lotta kommer att besöka den skola som vinner OS i skolans tävling. Tävlingen går ut på att klassen ska designa sin egen OS-maskot. Bidragen skickas in till SOK där sedan en utvald jury utser den vinnande skola eller klassen. Sista dag att skicka in sitt tävlingsbidrag är den 30 september.

Mer information om tävlingen hittar du här:

Var med i OS i skolans tävling

Få OS i skolans diplom

Alla klasser som deltar i OS i skolan kan få ett diplom skickat till sig som bevis på sin medverkan. I samband med vinter-OS 2018 var det 118 skolor och nästan 7 800 elever som jobbade med OS i Skolan på något sätt. Som lärare kan du själv ansöka om ert diplom genom att fylla i formuläret här:

Ansök om OS i skolans diplom

FAKTA/ OS i skolan

  • Arbetsmaterialet är framtaget för grundskolan. Det är uppdelat både ämnesvis och för årskurserna 1-3 och 4-6.
  • Allt material finns tillgänglig på OS i skolans webb
    www.sok.se/osiskolan
  • Vi lägger också upp tips och inspiration på Facebooksidan www.facebook.com/OSiSkolan/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Sveriges Olympiska Kommitté startade projektet OS i Skolan år 2002. Det är ett ämnesövergripande arbetsmaterial med handledning för grundskolan i teori och praktik med de olympiska spelen som tema. Syftet är att öka elevernas OS-intresse, att uppmuntra till att samarbeta, att framhäva glädjen i idrott, att inspirera barn till mer rörelse i vardagen och att nå ut i samhället med olympiska grundtankar och värderingar.

Partners