Johanna Westberg jublar efter ett av Sveriges 34 mål i OS-kvalet mot Argentina. Foto: TT.

Publicerad 20 mars 2021

Handbollsdamer kvalade in till OS i Tokyo

Sveriges handbollsdamer har kvalat in till OS i Tokyo. Det blev seger i den avgörande kvalmatchen mot Argentina med överlägsna 34-21 (17-8).

Efter 28-28 i fredagens inledande OS-kvalmatch mot Spanien så blev lördagens möte med Argentina helt avgörande för svensk del. Förbundskapten Thomas Axnér fick se sitt lag avgöra ödesmatchen snabbt. Det var nio bollars ledning i halvtid och till slut 13 måls segermarginal.

– Vi har en fin dynamik i laget och jobbar tillsammans. Om alla fortsätter göra sitt jobb så här så kan vi gå långt i OS. Det är bara att bygga vidare på det här och fortsätta utvecklas i rätt riktning, säger målvakten Johanna Bundsen till Discovery+.

Totalt spelar tolv nationer i OS. De tolv är Japan, Frankrike, Brasilien, Sydkorea, Angola, Nederländerna, Spanien, Ungern, Ryssland (under neutral flagg), Montenegro, Norge och Sverige. Damturneringen inleds den 25 juli och avslutas den 8 augusti.

Sveriges Olympiska Kommitté kommer att lämna klartecken för fler lag och individuella idrottare att tävla i OS i Tokyo vid en pressträff på onsdag.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper