Ladda ned OlympiaAppen och följ Sofia Mattsson på vägen till OS i Tokyo. Foto: SOK.

Publicerad 14 december 2020

Sofia siktar mot pallen igen

Sofia Mattsson vet vad som krävs för att ta en OS-medalj i brottning.
– Om du vill slå din motståndare så finns inga genvägar. Du måste lägga ner mer tid, du måste träna bättre. Vill du bli bäst i världen så måste du träna bäst i världen, säger 31-åringen.

Efter bronset i Rio tänker 31-åringen att karriären är över om det blir guld i Tokyo i sommar:

– Då lämnar jag skorna på mattan. Om du har nått toppen vart ska du då klättra?

För att nå till ännu ett OS väntar förberedelser med en kvalfylld vår.

– Det kommer att vara ett minst sagt annorlunda halvår där verkligen ingenting är skrivet i sten. Varje dag gäller det att kämpa för att behålla fokus och göra det bästa man kan i varje tillfälle och situation som uppstår, säger Sofia Mattsson.

Hennes satsning går att följa i OlympiaAppen, där visas webbserien Tillsammans till OS i Tokyo som SOK gör ihop med Svenska Spel. Sofia vill visa tittarna att livet som elitidrottare är så mycket mer än vad som vanligtvis visas upp i samband med en specifik tävling.

– Jag ser fram emot att få visa att idrott är så mycket mer än just den där matchen eller turneringen då man visas upp i rampljuset. Idrottare är man under dygnets alla timmar och det medför så mycket glädje för alla.

– Tittarna kommer att få följa mig och min satsning mot att ta mig till Tokyo, tillsammans med min väldigt stöttande och idrottstokiga familj som jag alltid har vid min sida. Det blir en vardag med mycket allvar, men också mycket skratt, säger Sofia.

Ladda ned OlympiaAppen

Följ Sofia Mattssons väg till OS – ladda ned OlympiaAppen för att se det senaste avsnittet i webbserien Tillsammans till OS i Tokyo.

Google Play Länk till annan webbplats.

Har du redan OlympiaAppen kan du se första filmerna med Sofia Mattsson här:

Första avsnitten i OlympiaAppen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper