Följ Sara Algotsson Ostholt på vägen till OS i Tokyo via OlympiaAppen. Foto: SOK

Publicerad 7 december 2020

Saras hästar måste njuta av att tävla

Sara Algotsson Ostholt tog OS-silver med familjehästen Wega i London 2012. Nu siktar hon på nya fälttävlansframgångar i Tokyo.
- Jag är inte nöjd med att vara bäst i stallet, jag vill vara bättre än de bästa, säger Sara.

I webbserien Tillsammans till OS i Tokyo, som SOK tagit fram tillsammans med Svenska Spel, kommer Algotsson Ostholt att visa tittarna en varierande vardag hemma i tyska Warendorf. Där är ingen dag den andra lik.

- Tittarna kommer att få ta del av min elitsatsning med träningspass och tävling samt utbildningen av nya talanger, alltså hästarna. De kommer också ta del av familjelivet på landet och vårt enormt stora projekt med renovering och uppbyggnad av vår egen träningsanläggning, säger Sara Algotsson Ostholt.

Det är i Warendorf hon bygger upp relationen med sina hästar. Sara menar hästen måste ha självförtroende och älska att tävla för att man ska kunna prestera i ett olympiskt spel.

- Om man ska ha en häst som ska prestera på ett OS så måste hästen verkligen njuta av tävlingssituationen och tycka att det är kul. Annars får man inte resultaten som man önskar, summerar Sara.

Ladda ned OlympiaAppen

Följ Sara Algotsson Ostholts väg till OS – ladda ned OlympiaAppen för att se det senaste avsnittet i webbserien Tillsammans till OS i Tokyo.

Google Play Länk till annan webbplats.

Har du redan OlympiaAppen kan du se första filmerna med Sara Algotsson Ostholt här:

Första avsnitten i OlympiaAppen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper