Svenska skippern och ettan Nilla Hallström spelar en sten under världsungdoms-OS i Lausanne. Foto: OIS.

Publicerad 13 januari 2020

Sverige stal segern mot Lettland

Det svenska curlinglaget gjorde en sensationell comeback och stal fyra poäng i den sista omgången för att slå Lettland med 9-7. Tyvärr släcktes sedan hoppet om slutspel i världsungdoms-OS när Italien besegrade Japan.

Olle Moberg under världsungdoms-OS i Lausanne. Foto: OIS

Olle Moberg under världsungdoms-OS i Lausanne. Foto: OIS

Sverige var någon millimeter från en trepoängare i den tredje omgången, men stal en poäng i fjärde omgången och ledde efter halva matchen med 3-1. Men Lettland kom tillbaka efter halvtidspausen och tog en trea för ledning 4-3 i den femte omgången. Lettland hade åter millimetrarna på sin sida i den sjätte omgången och stal tre poäng till ledning 7-3. Men då startade Nilla Hallström, Olle Moberg, Lisa Norrlander och Axel Landelius den dramatiska upphämtningen.

- Jag var riktigt nervös, jag stod och skakade i sista omgången, berättar skippern Nilla Hallström.

Stal fyra i slutomgången

Sverige tog en tvåa i sjunde omgången, men stod inför den vanligtvis omöjliga uppgiften att stjäla minst två poäng i den sista omgången då Lettland hade fördel av sista sten. Men snyggt svenskt spel gjorde att det låg fyra gula poängstenar i boet när Lettland skulle göra den sista stenen, men dragningen fastade i en guard – och det svenska laget kunde segerjubla.

- Vi spelade bra de första fyra, men tappade i femte och sjätte. Sedan tog vi tillbaka det igen när det väl gällde, summerar Olle Moberg.

Då levde ett tag hoppet om att nå kvartsfinal, men dittills obesegrade Japan föll mot Italien efter en extraomgång. Sverige avslutar nu turneringen med match mot USA på tisdagen

Lukas Swedins gråa lag jublar efter seger i sista gruppspelsmatchen. Foto: SOK.

Lukas Swedins gråa lag jublar efter seger i sista gruppspelsmatchen. Foto: SOK.

Swedins lag utslaget

Lukas Swedins lag grå missade semifinal i 3x3-ishockeyn med liten marginal. Det blev förlust med 6-16 i morgonmatchen mot svart men vinst i den avslutade gruppspelsmatchen mot orange med 5-2, där Lukas och hans målvaktskollega räddade 46 av 48 skott. Då hängde allt på svarts sista möte med dittills obesegrade grönt. Men svart vann med 6-4 och tog den sista semifinalplatsen. Lukas lag grå hamnade på samma poäng som svart, men med förlust i det inbördes mötet.

Sofie van Duerens gråa flicklag föll mot lag svart med 3-5 och slog orange med 8-6 under den sista gruppspelsdagen. Med totalt tre segrar och fyra förluster så missar även hon semifinalspelet.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper