De svenska fanbärarna blir Lisa Norrlander, curling i Lausanne och Lowisa Ewald, skeleton i S:t Moritz vid invigningen av Lausanne 2020. Foto: SOK

Publicerad 9 januari 2020

Dubbla svenska fanbärare i ungdoms-OS

Sverige kommer att ha dubbla fanbärare när världsungdoms-OS invigs i kväll. Lisa Norrlander, curling, och Lovisa Ewald, skeleton, kommer att bära de svenska fanorna.

Vid klockan 20 i kväll invigs världsungdoms-OS i Lausanne. Då en del av tävlingarna avgörs i S:t Moritz kommer det att vara två parallella invigningar och därmed också två fanbärare per land.

Curlingens Lisa Norrlander kommer att bära den svenska fanan vid huvudorten i Lausanne. Den ännu 17-åriga curlingtjejen fyller 18 år om drygt två veckor och är därmed den äldsta svenska deltagaren av de 51 som kommer att tävla under världsungdoms-OS. Norrlander spelar i det mixade svenska lag som ställs mot Japan i den första matchen på fredag klockan 18.00. Övriga spelare i det svenska curlinglaget är Norrlanders lagkamrat från Östersund, Nilla Hallström, och Mjölbys killduo Axel Landelius och Olle Moberg.

Lovisa Ewald har sin 18:e födelsedag om en knapp månad och är äldst av de i truppen som ska tävla i S:t Mortiz, där Sveriges kälksport på plats. Lovisa tävlar i skeleton där hon har sällskap av Paulina Ewald Gröndal. Skeletonträningen, som innefattar totalt åtta viktiga träningsåk, inleds på lördag. De två tävlingsheaten körs den 19 januari.

Totalt är 1 792 idrottare från 79 olika länder anmälda för att tävla under spelen i Schweiz, som pågår till och med den 22 januari.

Följ Lausanne 2020

Partners

Huvudsponsorer, logotyper