August Elmberg släpper in ett mål under gruppspelsmatchen mot Australien i beachhandboll på Anoc Word Beach Games. Foto: AWBG2019

Publicerad 15 oktober 2019

Bronsmatch för Sverige

Sverige föll mot Spanien i beachhandbollens semifinal på Anoc World Beach Games med minsta möjliga marginal.

Det blev en otroligt jämn match mellan Sverige och Spanien på centercourten på Al-Gharafa Beach i Doha. Spanjorerna vann den första perioden med 22-20 och precis som i gårdagens kvartsfinal mot Ungern så hämtade Sverige upp spelet i andra halvlek och tog hem den med uddamålet 17-16.

I den avgörande shoot-outen följdes lagen åt med tvåpoängare ända fram till den sista omgången. Sveriges sista skytt, Henrik Dahlberg missar sitt försök som tar på målvaktens arm och den spanska specialisten Espada Carillo kan sätt en en-poängare för att vinna matchen.

- Det är väldigt små marginaler som avgör och det känns riktigt hårt. Vi är grymt besvikna såklart men vi har match i morgon om bronsmedaljen så det är bara att ladda om. Det kommer bli en fantastisk inramning att möta Qatar och en kul match att spela ändå, säger förbundskapten Heléne Bernhardtz.

Sverige saknade även i denna match Rasmus Dovsjö och tvingades gå runt på nio spelare i stället för tio. Sverige får nu ladda om för bronsmatch mot hemmanationen Qatar som spelas i morgon, den 16 oktober klockan 16.00 svensk tid.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper