Freeskiåkaren Oliwer Magnusson, kanotisten Martin Nathell, puckelpistbröderna Oscar och Felix Elofsson, samt längdåkarna Johanna Hagström och Moa Lundgren har varit på SOK:s kickoff för nya i stödprogrammet Topp och Talang. Foto: SOK.

Publicerad 18 september 2019

Med världstoppen i sikte

Under veckan har SOK haft kickoff för nya i Topp och Talang. Sex ungdomar har drillats i hur SOK kan stödja på vägen mot världstoppen.
- Otroligt att det går att få så mycket resurser och stöd att få från SOK, summerar längdåkaren Moa Lundgren.

Längdåkarna Johanna Hagström och Moa Lundgren, puckelpistbröderna Oscar och Felix Elofsson samt freeskiåkaren Oliwer Magnusson och kanotisen Martin Nathell har under veckan gått Sveriges Olympiska Kommittés introduktionskurs för att kunna ta kommandot över sin egen idrottskarriär. En kickoff för att kunna ta steget upp i världseliten.

Resursteam stöttar

SOK:s olika resursteam har presenterat sig för att kunna hjälpa till med bland annat medicinskt stöd, träningsrådgivning, nutrition, prestationspsykologi samt medieträning. Dessutom höll boxaren Anna Laurell Nash, ordförande i SOK:s Aktivas Kommitté, en inspirerande föreläsning om sin egen karriär.

- Väldigt inspirerande. Det här har gett mig växande motivation för att utveckla min egen resa och sätta mig själv i förarsätet, sade en deltagare.

- Väldigt bra råd angående ämnena som kostupplägg och träningsplanering. Också intressant att höra hur andra idrottare lägger upp sin satsning, sade en annan.

Funnits sedan 1998

Stödprogrammet Topp och Talang har funnits sedan 1998 och drivs med stöd från SOK:s partners. Varje aktiv som ingår i stödprogrammet får ett skräddarsytt och behovsprövat stöd. Syftet är att stötta i det sista steget i satsningen mot världstoppen.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper