Svenskt i bassängen på 50 m frisim, Baku 2019. Foto: EOK

Publicerad 26 juli 2019

Nio plus nio på förmiddagen

Karl Bååthe tog truppens andra topp-tio placering i judo på ungdoms-OS i Baku 2019 när han slutade nia i -81 kg. Samma placering fick Sverige i flickornas lagkapp 4x100 m medley som avslutade simtävlingarna Baku Aquatics Center. Boiana Gradinarska avslutade med personligt rekord på 50 meter frisim.

Karl Bååthe slutade på en niondeplats i judons -81 kg. Han öppnade övertygande och vann sin första match efter att ha fått vitryssen Andrei Sjymbaliou på rygg efter dryga en och en halvminut. Tyvärr åkte Kalle på samma behandling själv i kvartsfinalen efter 27 sekunder av Tymur Valieiev, Ukraina. Återkvalet blev en riktig rysare mot hemmanationens Magerram Imamverdiev, Azerbajdzjan. Karl hamnade i underläge en och en halv minut in i matchen då azeren fick in en poäng. Med ynka två sekunder kvar av matchen fick azeren in ytterligare en Wazari och avgjorde därmed matchen på Ippon.

På 50 meter frisim hade Sverige två startande. Sofia Abrahamsson blev 28:a med tiden 27,25. Kvalet vanns av serbiskan Nina Stanisavlevic på 25,46 och 27,06 krävdes för att nå semifinalerna. Boiana Gradinarska putsade sitt personliga rekord på distansen en hundradel och slutade 38:a med tiden 28.15. I lagkappen på 4x100 m medley ställde Sverige upp med Isa Lundgren Sonnergren, Emelie Fast, Boiana Gradinarska och Sofia Abrahamsson. De slutade nia i kvalet med 4.20,74. Snabbast i kvalet var Tyskland på 4.12,53, tätt följt av Ryssland. Därmed har de svenska simmarna tävlat färdigt i Baku.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper