Martin Nathell under försök i K 1 1000 m i Europeiska Spelen. Foto: Bildbyrån

Publicerad 25 juni 2019

Linnea Stensils till final

Linnea Stensils är klar för A-final i K 1 500 m i Europeiska Spelen i Minsk.

Hon paddlade in på andraplats såväl i morgonens försök som i eftermiddagens semifinal. Martin Nathell kom femma i sin semifinal på K 1 1000 m och paddlar därför i B-final i morgon. Även de två svenska dubbelkanoterna gick vidare från morgonens försökspaddlingar men i semifinalerna gick det inte hela vägen. Moa Wikberg och Melina Andersson i K 2 500 m slutade på fjärde plats, precis utanför finalplatserna. Martin Nathell och Albert Petersson slutade sist i sin semifinal i K 2 1000 m. I morgon avgörs Linneas och Martins finaler.

Gammal är äldst

Linda Bergström var den enda kvarvarande svensk i singelturneringen när hon i dag ställdes mot den 55-åriga veteranen Xia Lian Ni från Luxemburg. Men det ville sig inte i dag. Trots att Linda lyckades bryta mönstret i fjärde set så hade den forne Kina-spelaren rutinen nog att ta hem det femte och avgörande setet till 4-1 vinst.

Xia Lian Ni från Luxemburg jublar efter att ha slagit ut Linda Bergström i singelturneringens kvartsfinal, Europeiska Spelen. Foto: Bildbyrån

Xia Lian Ni överraskade stort när hon slog ut turneringens toppseedade spelare Bernadette Szocs från Rumänien i åttondelsfinalen. Men hon har erfarenhet så det räcker. Hon tog sitt första VM-guld för Kina 1983, alltså hela tolv år innan Linda Bergström FÖDDES och samma år som Jörgen Persson, som är coach för Linda här i Minsk, tog EM-guld för JUNIORER.

Adam Chartoi var nära en boxningsmedalj, men föll i en tät kvartsfinal i 75 kg mot Italiens Salvatore Cavallaro med 1-4. Love Holgersson förlorade sin åttondelsfinal i 75 kg mot turkiskan Busenaz Surmeneli med 1-4.

Burestedt till åttondel

I badminton tog Johanna Magnusson och Emma Karlsson en seger i andra gruppspelsmatchen mot det ukrainska dubbelparet. De ligger nu tvåa i gruppen inför morgondagens sista gruppspelsmatch. Felix Burestedt vann sin singelmatch i grupp H med 2-1 i set (21-16, 11-21, 21-12) mot tjecken Milan Ludik. Burestedt har därmed vunnit båda sina gruppspelsmatcher och är klar för åttondelsfinal redan inför onsdagens sista gruppspelsmatchen mot britten Toby Penty.

Det blev ingen final för Lotten Johansson och Marcus Madsen i dagens mixed tävling i 50 m gevär liggande. De slutade på en 24:e plats efter att ha skjutit 404,7 poäng i kvalet. Inte heller de svenska trampolinherrarna tog sig till final i den individuella trampolintävlingen.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper