Stor besvikelse hos de svenska IOK-ledamöterna Stefan Holm och Gunilla Lindberg efter beskedet att vinter-OS och Paralympics 2026 tilldelades Milano Cortina. Foto: TT.

Publicerad 24 juni 2019

Inget vinter-OS och Paralympics till Sverige

Det blir inga vinterspel i Sverige 2026. Milano Cortina blir värd för vinter-OS och Paralympics om sju år.

Så här skriver den svenska kampanjen om att han förlorat den avgörande omröstningen med 34-47:

"Stockholm Åre 2026 är väldigt stolta över det som vi byggt tillsammans med många intressenter under de senaste två åren och våra presentationer här i Lausanne i dag. Vi har levererat ett koncept till den olympiska rörelsen, som är modernt, hållbart och framtidsinriktat – och som är helt i linje med det som beskrivs i Agenda 2020 och i The New Norm.

Vår bild har varit att IOK skulle vara redo att gå från ord till handling och ha tillit till Sveriges förmåga att leverera de olympiska och paralympiska vinterspelen utifrån våra förutsättningar. Vi vare sig vill eller kan presentera ett koncept som innebär stora statliga bidrag och garantier, eller förändra lagstiftningen, för en idrottstävling.

Nu åker vi hem och analyserar det här resultatet. Och tar med oss de positiva gemensamma krafterna till andra framtida idrottssatsningar. Frågor om eventuella framtida ansökningar ber vi att få återkomma till.

Stockholm Åre 2026 önskar Milano-Cortina ett stort lycka till i förberedelserna och genomförandet av vinter-OS och Paralympics 2026".

Partners

Huvudsponsorer, logotyper