Några av deltagarna på Olympic Day på Liseberg i en dragkamp. Foto: SOK

Publicerad 6 maj 2019

Fullt drag med Olympic Day på Liseberg

Återigen blev det stor idrottsfest då nära 8 000 besökare, olympier och Göteborgs idrottsföreningar intog Liseberg under Olympic Day. Så pass att en roddmaskin blev utnött efter att olympierna mötts i en utmaning.

För fjärde året i rad var Olympic Day på plats i nöjesparken Liseberg under tre dagar i maj. 20 föreningar inom olika idrotter från Göteborgsområden fanns på plats med sina ledare för att visa upp idrotten och låta barnen prova.

På fredagen var 21 skolklasser inbjudna. På lördagen och söndagen var Olympic Day öppet för allmänheten och Liseberg bjöd på gratis inträde för barnfamiljer. Göteborgs Stad hade precis som tidigare år marknadsfört dagarna genom att skicka ut vykort prioriterade områden i stan. Väldigt många familjer kom dit med vykorten och ville vara med. Området framför stora scenen fylldes snabbt med besökare och det var full fart på alla idrotter. Totalt besöktes parken av 7 700 personer under helgen, trots att vädret utmanade och bjöd på både regn och kyla.

- Jag tycker det är kul att se att det hela tiden finns besökare hos alla olika idrotter, säger Nathalie Larsson, projektledare för Olympic Day. Barnen älskar att prova nya saker och de tycker verkligen att det är kul att det finns möjlighet att prova på lite mindre kända idrotter också.

Från vänster till höger gör sig Frida Svensson, Johan Eurén, Emma Green och Jalmar Sjöberg redo för en prestigefull roddutmaning under Olympic Day på Liseberg. Foto: SOK

På plats för att idrotta med barnen fanns fem olympier. Höjdhopparen Emma Green, brottarna Johan Eurén och Jalmar Sjöberg, roddaren Frida Svensson och lerduveskytten Nathalie Larsson gjorde sitt bästa för att inspirera barnen, svara på frågor och skriva autografer. Under lördagen var det en tuff utmaning mellan olympierna på roddmaskinerna. En utmaning som slutade med att Jalmar Sjöberg, brottning, vann. Dock på bekostnad av en roddmaskin som inte riktigt klarade av Jalmars styrka utan hade vissa defekter efter utmaningens slut.

Två leende barn sitter ovan två storvuxna brottare och gör segertecken.

Brottarna Jalmar Sjöberg och Johan Eurén brottas ner av två av de deltagande barnen under Olympic Day på Liseberg. Foto: SOK

Tungviktsbrottarna Jalmar Sjöberg och Johan Eurén utmanades också flitigt på brottarmattan av barnen. Många kast blev det och barnen såg väldigt nöjda ut när de fick göra en nacksving på någon av bjässarna.

Idrotterna som var med på Liseberg

Cricket, friidrott, orientering, landhockey, dragkamp, basket, boxning, dart, dans, boule, golf, historisk fäktning, wing chun kung fu, innebandy, rodd, amerikansk fotboll, rugby, brottning, karate och taekwondo.

Malmö näst på tur

Den 7-9 juni har Olympic Day sitt nästa stopp på Ribersborgs strand utanför Malmö. I början på augusti kommer Olympic Day till Kungsträdgården i Stockholm.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper