Sarah Sjöström blickar ut över havet under Olympic Camp på Playitas inför Rio 2016. Foto: Jessica Gow/TT

Publicerad 19 februari 2019

SOK förlänger samarbetet med Apollo

Researrangören Apollo blev 2013 officiell leverantör av olympiska träningsläger åt Sveriges Olympiska Kommitté. Nu förlängs och förstärks samarbetet till 2021.

Som olympisk leverantör av SOK:s träningsläger kommer Apollo, under varumärket Apollo Sports, att stå som värd för den svenska OS-truppen under olympiska läger, klusterläger och individuella träningsläger – inför kommande OS i Tokyo 2020 och Peking 2022.

Det nya samarbetet har fokus på tre av Apollos sporthotell. Flaggskeppet är fortsatt Playitas på Fuerteventura. Nu tillkommer Apollonyheten Aqua Vista – powered by Playitas i Hurghada och ett tredje sporthotell, som kommer att offentliggöras under våren 2019.

Olympiska temaveckor

Det nya avtalet möjliggör också för allmänheten att delta under olympiska breddläger. Apollo och SOK kommer gemensamt att anordna olympiska temaveckor. Detta blir träningsresor där gästerna får möjlighet att utveckla sin träning tillsammans med olympier, tränare och experter.

– Vi har valt att förlänga samarbetet med Apollo därför att deras anläggningar håller hög kvalitet på alla sätt och våra olympier får väldigt bra service och träningsförutsättningar året runt på sina viktiga läger inför OS. Nu får vi dessutom möjligheten att tillsammans med Apollo sprida de olympiska värderingarna och den olympiska träningen till många träningsintresserade resenärer vilket vi ser som mycket inspirerande, säger Peter Reinebo, verksamhetschef för SOK.

Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo, Peter Reinebo, verksamhetschef SOK, Nina Hornewall, kommersiell chef på Apollo samt Daniel Giray, sportchef på Apollo. Foto: Apollo.

Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo, Peter Reinebo, verksamhetschef SOK, Nina Hornewall, kommersiell chef på Apollo samt Daniel Giray, sportchef på Apollo. Foto: Apollo.

Premiär på Playitas 2015

SOK arrangerade 2015 för första gången ett Olympic Camp utanför Sveriges gränser, med Playitas som bas. Hösten 2017 arrangerades ytterligare ett Olympic Camp vid sporthotellet Cavo Spada på Kreta för den svenska OS-truppen inför PyeongChang 2018.

– Samarbetet innebär att vi kan kvalitetsutveckla våra anläggningar till en högre nivå. Infrastruktur och utrustning måste hålla toppklass liksom service på destinationerna, service på hotellet och möjlighet för vila och återhämtning. Jag är väldigt stolt över detta samarbete, det är en viktig kvalitetstämpel som visar på att våra sporthotell erbjuder högklassiga faciliteter som passar för träning på elitnivå. Tillsammans med SOK hoppas vi kunna bidra till många OS-medaljer. Vi kommer även framåt att erbjuda våra kunder möjligheten att träna med olympiska inslag, vilket är extra roligt, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.

Olympiska träningsläger

Olympic Camp kallas det förberedande läger som hela den tilltänkta truppen – aktiva och tränare, specialister och truppledning – åker på cirka tio månader innan OS äger rum. Lägret innefattar träning i respektive idrott, men är även till stor del en lagbyggande aktivitet med syfte att svetsa samman truppen. Idrottsutövarna får byta erfarenheter och lära känna andra i truppen inför OS. Lägret används också till en hel del praktiska förberedelser, som exempelvis klädprovning, fotografering och föreläsningar om OS-värdlandet.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper