Truls Möregårdh och Sabina Surjan under semifinalen mot Japan. Foto: ITTF world

Publicerad 16 oktober 2018

Möregårdh nära brons i mixed

Bordtennisspelaren Truls Möregårdh var nära att lämna ungdoms-OS med en bronsmedalj. Men det blev förlust i bronsmötet mot Taiwan i mixedlaget.

Möregårdh spelade ihop med serbiskan Sabina Surjan i laget att kallas för "Sverbien". I bronsmatchen mot Taiwan vann Surjan i tre raka set och den inledande flicksingeln mot Pei-Ling Su.

Sedan var det upp till Möregårdh att försöka ordna bronsmedaljen i mötet med Taiwains världsspelare Yun-Ju Lin. Det blev en högdramatisk och tät batalj. Möegårdh vann första set med 12-10 och förlorade det andra med samma siffor. I tredje set tappade Truls en ledning på 10-6 till underläge 10-11 och föll till slut med 15-17. Yun-Ju Lin vann sedan fjärde set med 11-5 och matchen med 3-1 i set.

Truls Möregårdh och Sabina Surjan, Serbien i bronsmatchen mot Pei-Ling Su och Yun-Ju Lin från Tawain. Foto: OIS

Mixeddubbeln blev därmed helt avgörande. Möregårdh/Surjan hämtade in ett underläge på sex bollar för att vinna första set med 13-11 men föll i de båda följande med 7-11. Då Sverbien vann fjärde set med klara 11-3 kom femte set att avgöra hela bronskampen. Där växlade ledningen flera gånger, men Taiwan knep brons via 13-11.

Läs mer

Svenska resultat från Buenos Aires 2018

Partners

Huvudsponsorer, logotyper