David Åhman, tränare Rasmus Jonsson och Jonatan Hellvig efter kvartsfinalvinsten mot Tyskland. Foto: SOK

Publicerad 15 oktober 2018

Beachvolley till semi - bronsmatch väntar Möregårdh

Det svenska beachvolleybollparet David Åhman och Jonatan Hellvig är klara för spel om medaljerna vid ungdom-OS i Buenos Aires.

I kvartsfinalen mot Tyskland blev det seger med 21-17, 21-16. Tyskarna Lukas Pfretzschner/Filip John besegrade svenskarna i det inledande gruppspelet tidigare i turneringen, men när det blev kvartsfinal var Åhman/Hellvig bättre.

I och med segern står det klart att svenskarna kommer att spela om medaljerna. Det blir först semifinal mot det ungerska paret Artur Hajos/Bence Attilla Streli med start klockan 20.00 på tisdagen och endera final eller bronsmatch under onsdagen.

Förlust mot Japan

Truls Möregårdh gjorde en stormatch och besegrade den japanske världsfemman Tomokazu Harimoto i sin singel när "Sverbien" mötte Japan i semifinal i mixedlagtävlingen. Harimoto är en av de enskilt största stjärnorna på plats i Buenos Aires och ett affischnamn för hela sommarspelen i Tokyo 2020. Men Truls gjorde en strålande match och vann mötet med 3-1 i set (4-11, 11-9, 11-9, 11-9).

Truls Möregårdh i aktion under ungdoms-OS. Foto: SOK

Truls Möregårdh vinner sin singelmatch mot Japans Tomokazu Harimoto på ungdoms-OS. Foto: ITTF world

Kina eller Taiwan i medaljmatch

Men tyvärr blir det ändå ingen final i mixed för Möregårdh. Japanskan Hirano Miu vann sin singel mot Möregårdhs spelpartner Sabina Surjan från Serbien med 3-1 i set. I den avgörande mixeddubbel vann Japan även där med 3-1 i set (11-5, 11-4, 8-11, 11-4).

Kina och Taiwan möts i den andra semifinalen. Förloraren där ställs mot "Sverbien" i bronsmatch senare under måndagen, med start klockan 22.00 (svensk tid).

Partners

Huvudsponsorer, logotyper