Sveriges Truls Möregårdh spelar i hop med Serbiens Sabina Surjan i bordtennisens mixedturneringen vid ungdoms-OS i Buenos Aires. Här syns spelare och ledare i "Sverbien". Foto. SOK

Publicerad 14 oktober 2018

Möregårdh klar för medaljmatch i mixed

Den svenska bordtennisspelaren Truls Möregårdh är klar för semifinal i mixedturneringen i ungdoms-OS i par med serbiskan Sabina Surjan. "Sverbien" spelar om medaljerna under måndagen.

Möregårdh/Surjan slog under söndagen tillbaka två europeiska par för att nå semifinal. Först blev det seger med 2-0 i matcher mot Italien i åttondelsfinalen. Möregårdh vann sitt möte med Matteo Mutti med 3-1 i set (9-11, 11-7, 11-9, 11-8). Då Surjan tidigare besegrat Jamila Laurenti med samma siffror behövde inte den annars avgörande mixeddubbeln spelas.

I kvartsfinalen mot det moldav-slovenska paret Aleksandra Voks/Vladislav Ursu blev det också seger med 2-0 i matcher. Möregårdh blev matchhjålte när han vände 0-2 i set till seger med 3-2 mot Ursu. Setsiffrorna skrevs till 9-11, 8-11, 11-5, 11-2, 11-6.

Japans Harimoto väntar i semi

Semifinal, bronsmatch och final spelas under måndagen i Buenos Aires. I semifianlen kommer Truls att ställas mot tuffast möjliga motstånd, japanen Tomukazu Harimoto. Den 16-årige japanen är rankad som den femte bäste spelare på planeten, alla seniorer inräknade. Harimoto spelar i par med Hirano Miu.

Åhman/Hellvig i kvartsfinal

Även i beachvolleyboll kan det blli svensk medalj. Det svenska paret med Jonatan Hellvig och David Åhman besegrade det indonesiska paret Bintang/Danag i två raka set i åttondelsfinalen. Setsiffrorna blev 21-16, 21-14.

Truls Möregårdh i mötet med Italiens Matteo Mutti. Foto: SOK

Truls Möregårdh i mötet med Italiens Matteo Mutti. Foto: SOK

Partners

Huvudsponsorer, logotyper